• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

A do mnie dziś przyszło tez kilka klocków :)
Brax 10.1
Lotus by seas 250/1
Wavecor tw30 w 8 omach (nie pamietam tych długich oznaczeń)
2 skrzynki
Zamknięta 30L pod 12"
Zamknięta 23L pod ww 10"

Jutro jeszcze przyjdzie hektar maty gms 07xl czy jakoś tak i 2m2 grubej gąbki

Jeszcze mdf i paczka z Polinka i można zacząć zabawę ;)

Zdjęć nie pokarze bo jak przyszły suby razem zapakowane to myślałem, ze TV mi ktos wysłał :D

Jak sie bierze 10 szt to i promocja jest ;)

Jak będziesz chciał to dzwon :)

A skrzynki nawet nie obejrzałem :D
Przyszły 3 takie wielkie pudła ( od ciebie najmniejsze ;) )
Ze boje sie nawet do nich podejść
Wavecory obejrzałem

Powoli do większego projektu dwu drożnego:

pwzgeo7gyeycbit3lq44_1366378579.jpg

bkzku2qjvzkblahpofwd_1366378580.jpg

Powoli do większego projektu dwu drożnego:

pwzgeo7gyeycbit3lq44_1366378579.jpg

bkzku2qjvzkblahpofwd_1366378580.jpg

witam w klubie....

p1030697w.jpg

---------- Post dodany o 19:09 ---------- Poprzedni post o 19:02 ----------

...a tymczasem.... w koncu mam czas na dokonczenie projektu z przed jakis 3 lat...

p1030702i.jpg

i dodatkowa robota/ przygotowywanie frontu pod piano black...

p1030687k.jpg

a przedemna weekend i zajmowanie sie moja szatanska corka, czyli nici z lakierowania na cale 2 dni...

To też takie gadanie bo monitor może mieć taki sam litraż co podłogówka.

W moim wypadku mój W18E001 będzie pracował w 20 litrowym monitorze blisko-polowym.

wiele razy pojawialo sie pytanie jak skleic rozwalony uklad magnetyczny.
trudno go rozdzielic, ale polaczyc latwiej ;)

a teraz pytanie - ktory wysokotonowy to AWX? :D

.3lite ja poprostu cytuje to co mi Yoshi mowil. EX ma mocniejszy naped i bardziej pasuje do monitora a po co robić podlogowke np 18L jak mozna 25L i zejsc nizej. Wiem jestem slaby w tym wiec nie bede sie madrowac:D

Kiedyś tak z ciekawości połączyłem W18EX z XT25TG na zwrotnicy na szybko zrobionej i świetnie to grało. Bas, średnie praktycznie bez zarzutu. 2 drożne kolumny przyjemnie się robi i łatwo uzyskać dobry efekt, przy 3 drogach trzeba już troszkę pokombinować ;)

Ostatnio większość czasu zabiera mi praca, więc nie mam zbytnio czasu na forum i hobby, ale składam obecnie klona Accuphase P-5000 - wystawie kiedyś kilka fotek.
Troszkę uzbierało mi się głośniczków (które nie mogły by trafić do klienta, ale w pełni sprawne) z firmy gdzie obecnie pracuję, kilka par głośników neodymowych 20cm do Audi, jakieś małe Tonsile. Coś porobię z tego :D Niedługo przenoszą do Polski z Włoch produkcje głośników do Porsche i jestem ciekawy co to będzie.

Ostatnia edycja:
ktos mi kiedys pisal ze obok niego jest firma ktora produkuje glosniki do fabrycznych montazy do samochodow. i jest to w polsce
nawet podal link do strony, ale to bylo jakis czas temu

Powrót