• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Dobra robota :) Sam mysle troszke o wykonaniu czegos w podobie, bo mam troche golych scian, ktore psuja akustyke.
Zastanawiam sie jaki wplyw na dzwiek bedzie mial rodzaj uzytego drewna? Jeszcze sie nie wkrecalem w ten temat, ale mysle, ze chyba jakies roznice powinny? A moze daloby sie zrobic cos w polowie jako dyfuzow i w polowie jako pochlaniacz?

hgho7qgi25ngtgbhqylk_1377110220.jpg

i cos innego na koniec dnia ;)
balem sie o palce. na szczescie tylko paznokiec ucierpal :D

@mellowman

Skrzynie z głośnikami już osłuchane?
Jak to gra? Możesz szerzej się rozpisać, będzie gdzieś umieszczony projekt?

Obudowa była mniemam liczona? Ktoś że tak ujmę "dokładał" się do powstania projektu?
Troszkę słyszałem o 48A iż w TL nie grają zbytnio basem. Jeśli się to nie potwierdzi to było by przyjemnie wykonać taką kolumnę.

Nie wiem czy tu pisać, ale muszę się jakoś wyżalić przez to, że dzisiaj kupilem złą płytę główną do mojego procka do budowanego diy media center. Żeby poprawić sobie humor zacząlem poszukiwań jakiegoś wąskiego wzmacniacza i udało mi się kupić taki bajerek http://allegro.pl/luxman-l-114a-wzmacniacz-stereo-klask-high-end-i3402621486.html w pełni sprawny w idealnym stanie za 230zł :) Teraz tylko trzeba znaleźć czas i zmontować jakieś monitorki....

Powrót