• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Pawel, zobacz na to z innej strony. Nauczysz sie czegos nowego
ale sie nie nauczylem! :(
mialem jutro jechac z tymi kolumnami do wujka bo ma parapetowke... jak ja mu teraz sie wytlumacze? :(

takiego dola zalapalem... nie wiem czy to zrezygnowanie czy opary nitro

Co do odtwarzacza to w opisie na stronie nie ma napisane że ma AUX, ale są piny L_in R_in więc prawdopodobnie jest. Dziś może uda mi się go odpalić.
moj lezy i jeszcze troche polezy

mozna cos juz posluchaj w salonie w koncu. A przy okazji przez fornirowaniem posezonuja sobie w salonie ktorym beda staly

Tez staram sie cos wydlubac, pozbijalem na szybkiego lezaki magazynowe bo normalnie nie ma na czym sluchac.

7zns0qnai7x8ttozo3p9_1379704043.jpg

sory za burdel w warsztacie ale jestem przytloczony iloscia roboty

Piotrek co to za mały głośniczek?? Te większe to Twoje stare monacory?

Ja za to walczę z największym "drewnianym" DIY czyli robię sobie łóżko :D

Tak to stare, walajace sie od ladnych paru lat monacory. Ta mala popierdolka to fountek fr89ex - naprawde fajny glosnik, przyjemnie sie tego slucha chodz z daytonem nd16 na gorze bylo by jeszcze lepiej.
Jak bedziesz duzo piwa pil to 18 plyta na lozko bedzie troche za slaba i trzeba bedzie podpore jakas na srodek dac :P
pozdr

ps sprawdz maila na o2

Od środka przykleję/przykręcę kantówki dla wzmocnienia jak i utrzymania stelażu. Długo zastanawiałem się czy zakupić stelaż jednak 250-300zł za kilka wygiętych listewek ze sklejki?? Jak dla mnie za drogo i dodatkowo mało wytrzymałe(spałem trochę na takich łóżkach i listewki potrafiły wyskakiwać z plastikowo-gumowych uchwytów). Stelaż zrobił mi stolarz z wysuszonych desek świerkowych, są to listwy 22x40mm, będą ułożone(klej+wkręt) z przerwami 30mm(wszystko według instrukcji do materaca).

Całe łóżko pójdzie w fornir orzech amerykancki :)

Djzibi kup stelaż w ikei za 30 zł, też wstawiłem dwie kantówki po bokach i stelaż sosnowy z ikei w środek.

---------- Post dodany o 23:04 ---------- Poprzedni post o 22:55 ----------

Tak to wyglądało u mnie.

---------- Post dodany o 23:07 ---------- Poprzedni post o 23:04 ----------

Co do łóżka u mnie służy sam materac położony na podłodze :D

Myślałem, że użyję podświetlenia tego odtwarzacza jako sygnał uruchamiający wzmacniacz, ale przy włączeniu mp3 to cholerstwo miga.

Jak by kto potrzebowal taka na szybko zklepana zwrotnice do takiego zestawienia jak wklejalem wczesniej to prosze bardzo.
Niestety pomiar robiony w 4 metrach kwadratowych (jak na zdjeciu kolumna w narozniku, na poprzedniej stronie jest zdjecie).
sxduycvs6058y49xyzo3_1379749123.jpg

Powrót