• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie mam już siły po raz kolejny prosić... Na prawdę Panowie... :/
Nie wiem dlaczego się denerwujesz - jestem w trakcie projektowania budowy, wrzuciłem zdjęcie głośników żeby to pokazać i chcę się tylko dowiedzieć czy dobrze zrobie budując wszystko z OSB.
Tego posta akurat można usunąć

Witam,

budowa skrzynek praktycznie skończona:

Jutro druga warstwa wosku i będzie można wkręcać głośniki, mierzyć i dumać nad zwrotnicą do FW146 + ceramik STX.

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

Niestety, nie wszystko wyszło tak jak chciałem. To, co zauważyłeś, to niestety delikatne wgłębienie po rolce freza. Fornir jest cieniutki i bałem się aby nie zedrzeć go szlifując ten dołek. Niestety, do mistrzostwa jeszcze mi daleko i jest jeszcze kilka innych kwiatków ale suma sumarum jestem zadowolony z efektu.

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

Ja nadal szukam wysokotonówki do 17scx. Mam mały budżet i do wyboru stx pc, stx pc-x, stx al, Visaton SC 10 N. Co wybrać?

FW168 + NeoCD1.0
Linia i BR:

Miałem dać dziś więcej wytłumiania do linii, ale tak mnie głowa boli po wczorajszym koncercie że nie chce mi się nic, a tym bardziej robić coś z dźwiękiem.

Bajera. Tylko te przegrode tweetera usun, albo zmien na skos, tak aby glosnik mial lekki offset. Daj mu oddychac, a nawet tak nieduzy offset bedzie pozytywnie wplywal na pasmo :)

Kurde, przed wami nic się nie ukryje, a to klawiszowanie, a to problemy z uzależnieniem. Słowo daję totalna inwigilacja

Żeby nie było że ja tylko inwigiluje ;P

jqkhy7ooaaajvbzf7kc6_1387652265.jpg
judh4lv1w9ygikgxlnpn_1387652261.jpg

Powrót