Sprawny choc tak jak pisalem wczesniej minimalnie za ciasny. Nie do konca wyszedl tak jak tego chcialem;/ Spawany jednak migomatem. Najpierw punkty pozniej po dlugosci. Po frezowaniu wymiar wyszedl idealnie. Tylko przy tej frezarce trzeba ciagle trzymac wlacznik.... ;/I jak spawany cyrkiel? Wygląda na to że jednak ma ugięcie.
Lekko ponad 1kg. Czy przerost to nie wiem. Moge nagrac film, w ktorym wloze frezarke do cyrkla i pokazac ze nie ma mozliwosci nawet o 0,5mm aby mi frez gdzies uciekl.O kurde, ciekawe ile to wazy? To juz troche przerost formy nad trescia![]()
Tak stalowe. Blacha 2mm. Nie ma takiej mozliwosci by sie to ugielo. Chociaz te prety sa kiepskie, no ale 1.6zł mnie skusiłoPręty/prowadnice sa tez stalowe?
Nie wyginaja sie przy takiej wadze

No wlasnie nie w moim cyrklu. Nawet całkowicie bez nich dało by sie frezowac bez zadnego przesuniecia. Chyba faktycznie musze film nagracI tak najważniejsza jest stabilność prętów

Nie wyobrazam sobie aby w cyrklu Pawła nie było mocowania pretow na koncu. Przynajmniej dla mnie bo dopiero sie ucze frezowacU mnie np na stopie od Pawła alu pręty sie wyginaja

Chlopaki nie placzawypoleruj stope na lustro, bo bedziesz plakal jak porysujesz fornir w docelowej konstrukcji