• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

nie naciągniesz na to materiału
Challenge_Accepted_Rage_Face.png

firma Beyma ma coraz mniej powodow do dumy i trudno ich obecne produkty doceniac gdy tak naprawde kupuje sie kota w worku. Z tego zreszta powodu stracilem kompletnie zainteresowanie glosnikami tej marki (prywatnie nigdy mnie nie interesowaly).

Jak się kupuje głośnik to dlatego, że ma określone cechy. A jak się dostaje co innego to jest to kasa wyrzucona w błoto i nie ważne czy to jest beyma czy scan speak i czy kosztował 100 czy 1000zł.

Skoro mowa o "trzydziestkach".
Beyma do kitu, Seas slaby, kuurde, co tu sie juz porobilo, wszycho do bani.
Nie wszycho. Jest nadzieja, jest przecież rewelacyjny Tonsil! Przypominam:
Czy znasz glosnik innej marki, ale o tej samej budowie ( lekka membrana papierowa, zawieszenie piankowe i magnes kobaltowy, z faradayem w napedzie ) za nizsza cene?
A było to o tym:
http://www.skleptonsil.pl/704532/gdn...3-8-ohm-kobalt legenda powróciła
WOW! Cena wysoka, ale jak na 30 z kobaltem to i tak taniocha Brawo Tonsil.
No kurde 300zł, tak wychwalałeś, alnico, pianka, a ty jakąś Beymę w tej cenie bierzesz i jeszcze się niedługo po tym sam upierasz, że nie ma alternatywy :P. Co prawda Tonsil też na śmisznej blaszce, ale przeżyjesz. Bierz go, podziękujesz za przypomnienie o nim później ;).

Z tym zdjęciem ciężko wyobrazić jak dobrze to wygląda na żywo, a tutaj musiałem telefonem robić i średnio cokolwiek widać... W ten weekend wrzucę panel do wzmacniacza i cyknę fotkę lustrzanką.

Ostatnia edycja:
Były kiedyś na wcześniejszym zdjęciu, niestety nie mam ich teraz przy sobie :P Razem z nimi i ze wzmacniaczem zrobię nowe zdjęcie w weekend.

Ja mam inaczej, jest dobrze :)

0 dB wzmocnienia to po prostu sygnał wejściowy = sygnał wyjściowy na wejściowym buforze.

Ostatnia edycja:

Tu nie ma co powiedzieć, tak po prostu jest :)

0 dB - 1x
3 dB - 1.41x
6 dB - 2x
12 dB - 4x
MAX - około 14 dB, czyli 5x

Stosunek sygnału wyjściowego z bufora do sygnału wejściowego (u mnie). Niektóre źródła mają mają małą amplitudę :(

Co do E-450 na zdjęciu - standardowo, ładnie wygląda :)

Ostatnia edycja:

Jeszcze ładne śrubki, dopasowanie wytłumienia i będzie koniec.
Lakier, który miał być półmatem na moje oko świeci się jak psu...

Powrót