• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Marian,

Jak znajdziesz czas, przypominam o 2-way na 9950 i fw146:) A jak chcesz L22rn4xp mogę Ci podesłać na testy, to z daytonem sobie porównasz:)

Nowy nabytek/ bedzie na panel do suba, a obudowa się moze kiedys przyda... Idealnie wmieścił się pod dziecięcy wózek :)

3knk7vwn94f73ym1wxb1_1403459527.jpg
njn7j5gqll832ndbm0cf_1403459530.jpg

powoli sie klei...

jak flockowac to z rozmachem ;)
samochod sasiada/klienta

mcs5g6nugfrap4knp70p_1403459534.jpg

79to87ljfzb1tenrnj27_1403459523.jpg

a my glupi myslelismy ze flockowanie duzo drozsze jest :D

@PawelS
robiłeś to Ty, czy zleciłeś komuś?.
Przed czy po odkurzaniu?
Jeżeli zlecone i po odkurzaniu to do reklamacji.

Nie na temat...
hehe... Pawle ta cenzura tablicy rejestracyjnej.........:razz: tak udane jak w google...

Ostatnia edycja:
@PawelS
robiłeś to Ty, czy zleciłeś komuś?.
Przed czy po odkurzaniu?
Jeżeli zlecone i po odkurzaniu to do reklamacji.
dlaczego do reklamacji?
wymacalem dokladnie kazdy element i tylko na 2szt bylo sie o co czepic...
ale biorac pod uwage to ze te detale byly wczesniej malowane to i tak wyszlo znakomicie

Z ciekawości, ile to kosztuje?
za 31 elementow sasiad zaplacil 500zl! gdyby dal nowki elementy a nie kombinowane to moze by zeszlo do 400zl
wychodzi 16zl/element! :D

Co najmniej trzy elementy mają prześwity plastiku. Połowa ma cienie.
Wszystko jest związane ze słabym sprzętem i brakiem doświadczenia.
Nie ma znaczenia, że były malowane.
Czyli zgodnie z wydanymi pieniążkami.

Mały przykład co można zrobić.

nawet nie zapytales... to jest dlugie wlosie
;]
Czy 1mm czy 3mm, to nie ma znaczenia.
Tym bardziej potwierdza to moje podejrzenia. Niskiej jakości sprzęt. Podejrzewam, że ręczna przęsiawko-zabawka.
Jak się wie gdzie patrzeć, to nie jest potrzebna duża rozdzielczość.
Może podpowiem, schowek, wytłoczenie nad śrubami. Prześwit.
Symetryczne elementy, nie jestem pewien skąd. Totalny prześwit.
Dolna osłona kolumny kierowniczej, prześwit.

Mój aparat ciężko pokazuje kształty, a to zdjęcie to chyba najlepsze jakie udało mi się zrobić aby je właśnie pokazać.

Mój aparat ciężko pokazuje kształty, a to zdjęcie to chyba najlepsze jakie udało mi się zrobić aby je właśnie pokazać.
Wiecie co,
Ja mam taki zestaw na górze, ja mam kolumny z pochyleniem i żałuję. Zejście z osi głośnika bardzo słychać w detalach. Sprawdź czy na pewno takie chcesz. Wydaje się że dobrym patentem na zrealizowanie wyrównania czasowego jest to co Harpia ma w swoim Dobermanie, czyli wysokotonówka obrócona żeby była osią do słuchacza. Oczywiście optycznie już zupełnie inaczej to będzie wyglądać, ale jakby ciąć pierścień wysokotonówki na płasko na dole i dorobić dystans np z włókna, to mogłoby wyjść coś fajnego.

Powrót