• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Łooo ja :D

Ploter, może weź jeszcze rozmiar mniejszą koszulkę, bo jak zaczniesz tym kręcić to wiesz... :biggrin:

Ostatnia edycja:
Ta wajcha to do kręcenia piłą?

Tak od krecenia ale same przyjemne rzeczy sie dzieją :D

Łooo ja

Ploter, może weź jeszcze rozmiar mniejszą koszulkę, bo jak zaczniesz tym kręcić to wiesz...

Zazdrość przez was przemawia :D

graty, podobno bardzo dobra piła

Podziękował. Jak się będzie spisywać musze dopiero doprowadzić ją do użytku takiego że dobrą piłę trza założyć bo ta nie ma kilku zębów :angry::ohmy:

gi
Bardzo ladne te puszki do zalewania trafek. Chetnie sie za takimi rozejrze.
Ja tez nie siedze..... :P

pcdjr22fg2x6e6yd5wua_1413670546.jpg

Holgin
Heh ja tez jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Narazie plytka ma 75x75mm ale chyba bedzie wieksza, pewnie zintegruje zabezpieczenie z plytka bo grzalka potrzebuje z 10s do odpalenia lampy, opoznione zlanczanie glosnikow bedzie automatyczne --> po osiagnieciu odpowiedniego biasu przez lampke. Dodatkowo pod sama lampa jest LED ktorym bedzie ona podswietlona (zasilony z tego samego zrodla pradowego, intensywnosc swiecenia bedzie zalezala od pradu katod). Zamiast lampy bedzie mozna zalutowac tranzystory np BC'ki i wzmaczek powinien dzialac bez wiekszych zmian (juz taka wersja jest przetestowana i dziala stabilnie).
Narazie czekam na czesci.

toopcool
Jak nie wybuchnie to publikacja sie odbedzie :P

Ostatnia edycja:
Holgin
Heh ja tez jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Narazie plytka ma 75x75mm ale chyba bedzie wieksza, pewnie zintegruje zabezpieczenie z plytka bo grzalka potrzebuje z 10s do odpalenia lampy, opoznione zlanczanie glosnikow bedzie automatyczne --> po osiagnieciu odpowiedniego biasu przez lampke. Dodatkowo pod sama lampa jest LED ktorym bedzie ona podswietlona (zasilony z tego samego zrodla pradowego, intensywnosc swiecenia bedzie zalezala od pradu katod). Zamiast lampy bedzie mozna zalutowac tranzystory np BC'ki i wzmaczek powinien dzialac bez wiekszych zmian (juz taka wersja jest przetestowana i dziala stabilnie).
Narazie czekam na czesci.

toopcool
Jak nie wybuchnie to publikacja sie odbedzie :P

I znowu trzeba będzie usiąść z lutownicą w dłoni i sobie polutować lampę. Jeszcze nie miałem ba nawet w życiu nie słyszałem. Czekam na publikację.
Pozdrawiam.

Podobaja mi sie lampy, ale czysto lampowy wzmacniacz do mnie nie przemawia
Ale taka hybryda mnie zaciekawila ;)
Chetnie pisze sie na 2 plytki jak bedziesz zamawial ;)

Tez bym potrzebowal takie pomieszczenie, niestety musze wszystko robic w pokoju i na czas kiedy cos robie wyciagac wszystko z mebli ;p

Na razie opary lecą do góry przez ten "plaster miodu", nie miałem jeszcze czasu żeby się rozejrzeć za jakimś filtrem węglowym.

Powrót