• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Chciałbym je zobaczyć podpięte pod 800W Krella puszczonego dużą mocą z tonem 20kHz :P

Dla ciekawskich - prawdopodobnie finalna wersja filtracji.
Fajna konstrukcja .
Pobawił bym się tym berylem oj pobawił bym się ;)

1 rząd tutaj odpadał z góry bo seas nie da się tak filtrować .

Ten beryl jest z tym frontem "zespawany" czy da się go od niego odczepić ?

PS
Tam przed 5k na charce sesa jest dołek jak by pułapka nie trafiała w te 5k ?
Nie żebym się czepiał tylko po prostu widzę więc pisze ;)
Czasami jest to kwestia np. tolerancji elementów , pułapka niby powinna trafiać a chybia ;)

A zauwazyles na AS jak lubia sobie troche odkrecic galke wzmacniacza przy tych glosnikach?
Tak ... szczególnie że napędzają je zwykle jakąś lampą SE o mocy w porywach 10W ;)
I się to wszystko im drze i buczy jak by ta lampa miała zaraz wyzionąć ducha :D
To samo było z magico S3 .

- - - - - aktualizacja - - - - -

To już missiony i h/k żyją dłużej
missionów to szkoda ale jak skończę z tonsilami to będę puszczał znaki dymne bo tylko do tego się nadają :)

Tam przed 5k na charce seasa jest dołek jak by pułapka nie trafiała w te 5k
- tak wiem wytrawne oko :>. tam w pułapce to kwestia ròżnicy 0,1uf, miałem akurat pod ręką albo za malo albo za dużo o te 0,1uf.

Ten beryl jest z tym frontem "zespawany" czy da się go od niego odczepić ?
- na mojej witrynie znajdziesz zdjęcia jak to wygląda. głośnik samodzielnie zapakowany jest bez frontu i musi mieć takowy aby zagrać poprawnie. To głośniki montowane w seriach utopia i electra w każdym innym modelu miały inny front. Ten front ktory mam jest z modelu electra 1027be jeśli dobrze pamietam

Kliknij na miniaturki , które się pokazały, jak zaznaczysz to będą w czerwonej ramce. Kliknij generuj kod z miniaturkami, zaznacz kod (ctrl+a), skopiuj (ctrl+c) i wklej w nowy post (ctrl+v)

:lol:

Dzięki :thumbsup:

Wystarczyło zaznaczyć wszystkie miniaturki i skopiować za jednym razem i za każdą miniaturka enter/spacje :)

Dokładnie to dwa suby, a czemu dwa?

1. Ze względów wizualnych - tak mi się u widziało
2. Przy jednym mam bas tylko w połowie pokoju, mam nadzieje że przy 2 będzie ok

Ogólnie to Beymy 8BX same robią robotę ale suby będą do zadań specjalnych kiedy to będzie trzeba poczuć stopę perkusji na ciele

Powiem tak:
Gralem na tym w OZ i BR i ja tych glosnikow na suba w tych obudowach niebardzo widze, chyba ze przekroczysz 100 litrow. Caly czas odkladam w czasie budowe TL dla tego glosnika ;/

No w TL pewnie zrobiłby robotę.
Rzuciły mi sie w oczy projekty w BR w budach 55-65L będę się celował w 65L po odjęciu wzmocnień i zobaczę jak to zagra.
Ludzie pisali że jest fajny kopiący basik - na zejściu mi nie zależy to mam z frontów, złożę testową budę i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

To fakt, zobaczymy co wyjdzie z symulacji. Ogólnie celuje się pod nową, bo ta stara na wykończeniu jest - uszkodzona cewka, ale mimo to potrafiła mi przesuwać meble w OZ dobranej na pałę. Nie wykluczone ze ją wymienię na drugą szt. z nowej serii jeśli zagra to ciekawie.

Powrót