• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

No,pozwoliłem sobie na testowy odpał a to z tego względu że nic mi w garażu nie schnie i musiałem bude do chałupy wtaszczyć.Oczywiście miałem pomocnika przy montażu :cool:

7365e6f7c199f785.jpg

8186c69acd225fa5med.jpg

Jest kilka "wpadek",trzeba będzie poprawiać niestety,wszystko przez te temperatury.
Ponadto ślubna krytykuje ten czarny front i namawia mnie aby dać fornir.Co Wy na ten pomysł?Mnie osobiście się taka koncepcja nie podoba.

Sorry umberto, ale wyglądają paskudnie z tymi glośnikami.

Nie przejmuj się,tak ich nie zostawię,będą elegancko czarne :wink:

Yotomeczek napisał:
Na jakich głośnikach to cudeńko ?

Midwoofery z zestawu samochodowego Mivoca.

EDIT

Ktoś sobie życzył fortepianowy?Szkoda że słabo widać ale melduję że już jest :grin:

e37a367de1730d91.jpg

takero napisał:
Szkoda że fornir...
Taa,żeby to był fornir :???: Ale darowanemu koniowi w zęby sie nie patrzy :mrgreen:

Może powiesz dla odmiany jak to gra ?
Za wcześnie na takie opinie,na razie wstęga jest dość wysoko i stromo ucięta ze względu na bezpieczeństwo.Jedyne co mogę śmiało stwierdzić to to że te mivoczki produkują dość ciekawy i w miarę niski bas,na środku też nie są ostatnie więc po odpowiednich manewrach powinno dać się coś wykrzesać z tego kompletu.

Naładowałem aku,wrzucam to co mam,ogladajcie.

d8e53c8317e2243amed.jpg

dd4c5200540d8b45.jpg

ec6c05f42aa52aeb.jpg

Pozostało dorobić pierścienie maskujące,zapełnienie fug silikonem samochodowym,szlif i ponowny lakier.No i zakup rułek BR oczywiście.Druga sztuka zapisana jest na wizytę w garażu.Tylko termin bliżej nie określony.

Kurde,temat zamarł,widać większość woli klasyczne kanciaki...
Ja na razie przystopowałem,czekam na odpowiednie temperatury bo teraz to dupa a nie lakierowanie.

55ab40c36410565e.jpg

a5e03ad6cf1408b4.jpg

Przód się błyszczy jak psu... :mrgreen: Szkoda że na foto tego nie widać.No i te paprochy bo długo schnie :evil:

To ja może odświrze temat:)

takei cosik się robi w garazu... jeszcze nie wiem co to, co z tego bedzie i po co mi to... więc nie pytajcie :P

25d3ed5385521a97.jpg

d51d637f2f3a3ce2.jpg

08c48d3e4487d82e.jpg

:shock: to tutaj tez byl taki temat?? nawet o tym nie wiedzialem :oops:
no to teraz bede tutaj wklejal postepy w pracy a nie na AM

temat jest, tyle że od 2 lat nikt nic w nim nie pisał ;]

[ Dodano: 2007-09-14, 15:24 ]
jeśli zacznie być naprawdę aktywny to się przyklei :)

El_liero, nie do konca. po pierwsze tam sa zaokraglenia o promieniu 11mm a po drugie fornir troche popekal jak zaginalem ale klej go trzymal i po docisnieciu nic nie widac. jezeli to bylby inny fornir niz debowy to wyszloby jeszcze lepiej

mIKI, 2 symki monobloki + preamp + ???

Skoro była potrzeba to wasz stary wyjadacz zajaranyy wygrzebał ten temacik po 2 latach :)

to może małe conieco z dzisiaj:)

35fb673dcf74db95.jpg

a1c782125d4bc53e.jpg

czy to nie ten klej za 4 dyszki ? Zapomniałem nazwy, ale znajomy ze sklepu stolarskiego gdzie zaopatruje się w fornir bardzo go polecał.

dostalem dzisiaj XT 19 :mrgreen: tak wiec mam juz komplet i w pon gonie po plyty... tylko najpierw musze skonczyc rodzicom pokoj :???:

Powrót