• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

dulin7 napisał:
B@D Kr50CRE
Co myslicie o tym??
mam B&D BD230R od ponad 10 lat i nie narzekam. udar dawno zjechany ale do reszty prac jest znakomita.
kupil ja ojciec, pracuja nia ciagle (ciesla) i dodatkowo ja jej uzywam...

ja ze swojej strony polecam hitachi - sprzęt nie do zajechania :)
Moja wiertarka ma hmm, 12 lat napewno, a kto wie czy nie więcej i nic jej nie dolega, udar wciąż działa, a mój Ojciec korzysta z niego więcej niż cieśla ;)

Oto zdjęcia z dzisiejszego placu boju ..... ( 6 piwek :P )

Przypominam, że BR będzie puszczony w podłogę.

1. Kanapka 22mm + 8mm - tylnia ścianka pod wzmacniacz
showFullSize.php
[/URL][/img]

2. Wzmocnienia przed klejeniem i obróbką - tył

2.1. przód

3. Wzmocnienia po obróbce - tył

4. Hardcore

showFullSize.php
[/URL][/img]

5. Mój pies i Ziom, którzy "pomagają" mi w budowie

PS.
Przez obróbkę rozumiem zaokrąglenie kantów na każdym ze wzmocnień. Jutro jeśli zdążę "wyrżne" okrągłe otwory pod głośnik,a wieczorem skleję budę w całość ..... ewentualnie praca ta może rozłożyć się w czasie na dwa dni .

Pozdrawiam Andrju

A co jest z nimi nie tak ? Widzę normalne miniaturki - tak jak powinno być. A te 6 piwek wypiłem /śmy przez prawie cały dzień, także jeśli coś jest nie tak, to z pewnością nie jest to z winy chmielu :P

sorki, rano mi sie nie zaladowaly
widze ze uzyles 2 tuneli zeby uzyskac profil z obu stron... dobra zagrywka ;)

Na początek zaznaczę, iż dziś był szczególny dzień ....chyba najlepszy podczas całej budowy. Otóż mój brat, dla którego robie suba z racji tego, że ma dziś urodziny zobaczył go i dowiedział się o nim po raz pierwszy. Powiem szczerze, że dla takich chwil warto robić prezenty tego typu :). Odjęło chłopakowi mowę na 3 minuty i nie wiedział co powiedzieć - był w totalnym szoku, co nie ukrywam sprawiło mi sporo radości :)

Mam tylko nadzieję, że nie zawiodę siebie i jego wykończeniem, a przede wszystkim brzemieniem tego subwoofera..... ale to się okaże na gwiazdkę :wink:

Dziś zdążyłem zrobić otwory pod głośnik w frontowych płytach. Jeszcze nie są idealnie dopasowane pod rozmiar przetwornika - tym zajmę się jutro o ile czas pozwoli. Jeśli się uda skleję również budę w całość.

Nic takiego nie wspominałem Pawle :) . Z tego co pamiętam Ty radziłeś mi zainwestować w urządzenie - czego nie zrobiłem. Jednak teraz już wiem, że przy następnej budowie z pewnością w frezarkę zainwestuje :)

a to moja budowa wzmaka roboczego ;) ponizsze uklady to reg barwy revoxa. zobaczymy jak sie bedzie spisywac.

[ Dodano: 2007-12-12, 21:35 ]
sam gc z potkiem gra bdb. nie odczuwa sie az takiego braku srednicy arna150.

po usunieciu kondow 1000uF z zasilacz gra jeszcze lepiej na niskim srodku, pokazuje sie wiecej sczegolow. zostaly nippony 2700uF jak na fotkach na plytce koncowki

Załączniki

• 22_155.jpg
    22_155.jpg
    41 KB · Wyświetleń: 0
  • 4_746.jpg
    4_746.jpg
    53.8 KB · Wyświetleń: 0
  • 1_119.jpg
    1_119.jpg
    49.6 KB · Wyświetleń: 0
radiator bedzie wystawal, bedzie prawdopodobnie pleksa na gore ale to w przyszlosci ;)
obudowa tak zrobiona bo zastanawiam sie nad wstawieniem preampa lampowego

dolphin123, strach pomyśleć jak się będziesz cieszył jak zrobisz coś na tranach co w przeciwieństwie do GC gra ;]
Pozatym jak GC może wydać z siebie jakikolwiek dźwięk bez Rubycona na wejściu ? :P ;)

dolphin123, bardzo ladna myszka, zupelnie jak prawdziwa. gdzie ma rolke do przewijania stron??

ciekawie wyglada ta obudowa. chyba tez kiedys z drewna skozystam :wink:

takero, sluchalem holtona i gral wiadomo lepiej. sluchalem na Vifie M18WO i Dynaudio naprawde miod. ale tu pisze czym innym. za ta cene kostki nationala graja rewelacyjnie i wg mnie do zestawu arn150 starczy, jestem zadowolony naprawde.

[ Dodano: 2007-12-13, 01:40 ]
tryt

Załączniki

• p1000755_162.jpg
    p1000755_162.jpg
    38.7 KB · Wyświetleń: 0
Powrót