• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Tak ogladam to budowanie na ekranie i tak pomysl mi wpadl moze nie jakis ambitny i wielki ;P ale moze by zrobic prawdziwe budowanie na ekranie a mianowicie VIDEO TUTORIALE ;))) ??

No wiesz CUDNY ;)

mozna przeciez pokazac jak sie go kladzie, jaka technika itp

przeciez jak jest gotowanie na ekranie to nie pokazuja jak zupa gotuje sie 30 min ;)

To tylko taki pomysl i tak naprawde tutoriale VIDEO mozna zrobic do wszystkiego, od sadzenia kwiatkow po pucowanie butow ;P

Tu chodzi mi bardziej o cos w stylu np. mierzenia parametrow glosnika pokazac od poczatku do konca jak to wszystko wyglada, wykresy na monitorze pare slow na ich temat na co zwracac uwage przy pomiarach i takie tam.

Taki tutorial z prawdziwego zdarzenia ;)

Szkoda ze nie posiadam urzadzen pomiarowych i dysponuje za mala wiedza na ten temat ale z checia bym sie czegos takiego podjol ;)

No ale to tylko taka Ciekawostka takie cos mi do glowy wpadlo :)

Bathez dzieki wlasnie poszukuje roznych videotutoriali powoli sklaniam sie do skombinowania jakis urzadzen pomiarowych i sprobowania tego wszystkiego ;) kazdy matrial dlam nie na wage zlota ;)

raffal81, tez myslalem o czyms takim i nawet bym to zrealizowal... tylko ze niemam kamery, nieumiem montowac no i niezbyt fotogeniczny jestem... :roll:

a na deser kolejna zwrotnica :P

Pawel o przeciez my nie mieli bysmy Ciebie ogladac ;P najwyzej mozesz ubrac kominiarke ;P

WLasnie ogladalem pare tutoriali z tego linka co Barthez pokazal fajna sprawa i po polsku ;)

O czyms takim myslalem ale do tego co z tego linka jest pokazane nie trzeba kamery zadnej to sa zrzuty ekranu ale w polaczeniu z VIDEO nagrywane kamera bylo by swietne szkoda ze ja nie mam takiej wiedzy jak wy bo dysponuje kamera i montarz dla mnie tez nie jest czyms strasxznym aaa no i PAWEL jestem podobno fotogeniczny ;P

Powiedzcie mi tylko jaki jest najlepszy program do projektowania zwrotnicy ?

Barthez, obudowy bardzo ladne - ale koniecznie dorob maskownice zeby zaslonic te glosniki :???: (w szczegolnosci bas)

No to ja zdradze projekcik mojego przyszłego uniampa :)

Robione na szybko w photoshopie :P Więc nie jest to idealnie odwzorowane :)

Pawel S. kolumny już są u klienta więc raczej za wiele przy nich nie dam rady pogrzebać. Ale w rzeczywistości te głośniki wyglądają ok. W sumie ok też grają :wink: No może poza tym Heco którego bym zmienił na SC10N i wtedy mógłbym powiedzieć że pod każdym względem są lepsze od moich 2xARN150 + SC10N :mrgreen: które już w sumie nie są moje bo pojechały gdzieś w Polskę :grin:

A właśnie że nie bo sapeli :razz: Od zwykłego mahoniu różni się trochę odcieniem. Sapeli jest bardziej czerwony a mahoń brązowy. Rysunek słoi oba mają taki sam. Lakierowane Hartz-Lackiem półmat 6 warstw. Szkoda że nie ma już matu tej firmy :neutral:
A fornir kupiłem na jednym ze składów w Krakowie.

Powrót