• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Dokładanie pizdzik, radiator z zasilacza od PC, poprostu budowałem to "cacko" przy jak największym wykorzystaniu części znalezionych w szufladzie :razz:
melisław, jest to dokładnie jak napisał Paweł - TDA1554Q, moc 2x22W jest przy 4Ohm'ach, dlatego teraz gra sobie w aucie na seryjnych głośnikach (sygnał idzie z discmana :razz: )
Oprócz scalaka są 3 kondensatorki ceramiczne i bateria kondensatorów elektrolitycznych (nie miałem żądanej pojemności, to sobie połączyłem) na zasilaniu.
Tak wygląda to po zamontowaniu:

Załączniki

• wzmak1_009aaaaa_166.jpg
    wzmak1_009aaaaa_166.jpg
    35.4 KB · Wyświetleń: 0
Tanner a powiedz coś o brzmieniu, strasznie mnie ciekawie jak radzi sobie MDS w aucie, z góry dzięki i powiedz kiedy odsłuch ? :grin:

adambb, bede mowił jak dostane auto z warsztatu :D W drodze jest jeszcze wzmacniacz, wszystko sie okaze za jakies max 2 tygodnie :) A odsluchy na pewno beda, bo tez bede chcial robic suba do kina na xxlsie ;p

Tanner, przesadziłeś z tymi 44mm ;)

Też się pochwalę:

powiedzmy że to ze 30% najnowszych zabawek, te najmniej interesujące 30% ;)

Tanner napisał:
A to wiadomo ze z AC, innej opcji nie ma:) Ale to jeszcze kwestia zastanowienia, a czemu wtopic, jakies przeciwwskazania?

Paweł ma nieprzyjemnie doświadczenia z XXLSami, może dlatego że słuchał go w nieodpowiedniej konfiguracji, ja mam i nie narzekam, chociaż jest to typ do kina i w muzyce trzeba niestety liczyć się z kompromisami to w kinie i na koncertach dvd "KLASA!!!" jaką trudno osiągnąć w produktach sklepowych nawet 2,3 razy droższych, zresztą ja zapraszam do siebie rozwieję Twoje wątpliwości, szkoda że nie mam skończonego kina na 100% ale już to co udało mi się stworzyć w moim odczuciu jest warte uwagi

Tanner napisał:
a czemu wtopic, jakies przeciwwskazania?
mialem wersje 8ohm w duuzej obudowie zasilane SUB300 - zaden z ekipy z koszalina niebyl zadowolony :]

ale wlasnie podobno z MB gra lepiej ;)
takero, te wstego do tesli? ;>

adambb, na pewno jakos sie zgadamy jak będę miał auto, żeby korzyść była obustronna :D xxls wiadomo, tylko do kina w towarzystwie 5ciu szerokopasmowcow. Do muzyki bedzie co innego :)

Pawel S. napisał:
esho buduje. skoro obudowa sie robi to juz zaraz bedzie koniec :P
XYS też tak myśli :mrgreen:

Dzisiaj napotkałem problem przy odpalaniu i to trochę przeciągnie... nie lubię, gdy w czymś co robię, pojawiają się zjawiska niewyjaśnione, w których ewidentnie i bezsprzecznie łapska ciemne moce maczają :twisted:

Powrót