Panowie, wczoraj oklejałem skrzynki:
http://1i2.pl/~konrad/kolumny/robo/
zdjęć rezultatu jeszcze nie mam. Wedlug waszych rad wyfrezowałem otwór aby wpuścić DX'a. W tej chwili wystaje około 1,5mm (zamierzone). Załozyłem w końcu też kolce, więc skrzynki podniosły sie o jakieś 3cm.
Teraz mam pytanie. Spodziewałem się, że przesunięcie tego głośnika w tył może minimalnie wpłynąć na brzmienie (ledwo śłyszalnie), a tu sie okazało że tej średniej-góry jest jakby znacznie więcej - nei wiem czy nawet nie za dużo. Poprawiła się również przestrzeń i to słyszalnie.
Nie wiem, czy może wczesniej miałem przylutowane coś odwrotnie i miałem wysokotonowe w przeciwfazie - o co bym siebie nie podejrzewał, czy może byłem wczoraj tak najarany (oparami z kleju z tej folii winylowej), że słuch mi się wyostrzył :shock: .
W każdym razie byłem w szoku. Osłucham to jeszcze raz na spokojnie jak ochłone i przestanie mnie głowa boleć.
Swoją drogą - powinni informować na tych foliach, że opary kleju są szkodliwe, żadnej takiej informacji nie ma, a wczoraj chodziłem jak najarany, spałem przy otwartym oknie, dzis mnie mocno głowa nap...
:!:
Jak będziecie oklejać swoje skrzynki winylem koniecznie róbcie to na powietrzu w lub w dobrze wentylowanym pomieszczeniu :!: