• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

dolphin123, sprzężenie na R11 sio od razu, co to za lampa ze sprzężeniem :D, R7 jakiś mały mi się wydaje, będziesz musiał dobrać, tak samo z R6 i R2 - pamiętaj, żeby je ładnie dobrać do odpowiedniego prądu anodowego :) C3 raczej zbędny, możesz spróbować bez niego.

znajomy ktory sie lampkami kilka lat juz zajmuje polecil mi ukladzik, troszke zmeinil wartosci, nie wiem czy tu je mam uwzglednione, docelowy schemacik zostal w Gd we wtorek bede go mial:/ generalnie lampka ma ta wprowadzic w lampowce i troszke wiedzy musze nabrac budujac ja..

pegelmesser, to Ty mierz, a ja słucham :) Wszystkie które miałem grały przyjemniej bez sprzężenia. Co innego jak się spieprzy i bez sprzężenia zaczyna się wzbudzać i dzieją się jakieś cuda.

Miała być niespodzianka ale nie mogę się powstrzymać.

Załączniki

• obraz_003_154.jpg
    obraz_003_154.jpg
    52.2 KB · Wyświetleń: 0
esh0 napisał:
pegelmesser, to Ty mierz, a ja słucham Wszystkie które miałem grały przyjemniej bez sprzężenia. Co innego jak się spieprzy i bez sprzężenia zaczyna się wzbudzać i dzieją się jakieś cuda.
A po co mi czulośc rzędu 0,02V na wejsciu? Bo tak mamy bez spzrezenia. I poco pasmo ograniczac, stabilnosc? Na co komu impedancja wewnetzrna kilka om? Spzrezenie o glebokosci rzedu 10dB musi byc.

pajol112, No nie najlepiej tym bardziej ,ze nie był modyfikowany. Dużo docierania dobrze że mam oscylacyjną bo bym chyba do świąt nie skończył.

Miałeś taki słaby ten czeczot, jaki to gatunek ? Są czeczoty takie że maja te wzory na wiekszosci powierzchni dodatkowo są pofalowane, popękane i dużo dziur.
Właśnie jak z dziurami ? czym łatałeś ?

Znaczy słaby to on nie był dość gruby bo 0,8-9mm ale dość ciężki w docieraniu i troszke pofałdowany nie było dużo ubytków a ewentualne poszła szpachla samochodowa która dobrze je maskuje że nic nie widać.
dolphin123, no niestety nie wiem ja ten wziołem z allegro ale na przyszłość nauczka że modyfikowany o wiele lepszy w obróbce no i koniecznie ciemny.

toma085 napisał:
naczy słaby to on nie był dość gruby bo 0,8-9mm ale dość ciężki w docieraniu i troszke pofałdowany nie było dużo ubytków a ewentualne poszła szpachla samochodowa która dobrze je maskuje że nic nie widać.

słaby chodzi mi o wzory, bo na gornej sciance wyglada jak nie czeczot.
ciezko w docieraniu tzn ? twardy ? z jakiego gatunku drzewa ten czeczot ?
Jak to szpachlowka samochodowa ? Co kladles na ubytki tam gdzie są te sęki ?

Specjalnie poprosiłem o liście z małą ilością sęczków, ciężko się docierał bo dość gruby i miał głębokie wżery,nie wiem z jakiego gatunku drzewa, szpachlówka to ci powiem jutro, a na ubytki w sęczkach też kładłem szpachlówkę ale miałem chyba tylko dwa więc mało.

dolphin123, no niestety nie wiem ja ten wziołem z allegro ale na przyszłość nauczka że modyfikowany o wiele lepszy w obróbce no i koniecznie ciemny.
no i wlasnie sie zastanawiam nad czeczotem ktory moze sie gorzej klasc i palisandrem santos modyfikowanym ktorym oklei sie szybko i dobrze..

Powrót