• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Quester, widze ze elementy docinasz pod katem,ale nie widze zebys zaokraglil pierwszy element przy wlocie...a moze poprostu tego zdjecie nie ukazuje. Tak czy siak wkurzyl bym sie i to bardzo gdyby po skonczonej pracy (a widac ze bedzie z tym kupa roboty) nie gralo to dobrze :twisted:

to i ja sie pochwale dziś mam nadzieje że odpale jeden monoblok diabełki to jest to...

u mnie panuje żółć.... :wink:

[ Dodano: 2008-12-23, 18:56 ]
i oryginal,

Załączniki

• dscf2213_212.jpg
    dscf2213_212.jpg
    21.3 KB · Wyświetleń: 0
zjadłem, więc biorę się dalej za składanie skrzynek :)
kupiłem dzisiaj maty bitumiczne 5 sztuk po 5,50zł, cały worek (kilka m2) watolinowej ociepliny za 10zł po znajomości, więc jest z czym działać. Niestety bak kabli Procaba i jeszcze i Vify nie dotarły.

Wykończy się na wiosnę (fornir, skóra) a na tylne efektowe i centra pójdą STX 14 SK i PJ'tki :) Też żółte. Do tego nowa obudowa subwoofera na STX 22-120-4-SS (żółty, a jakże).

dolphin123 napisał:
u mnie panuje żółć.... :wink:

[ Dodano: 2008-12-23, 18:56 ]
i oryginal,

A u mnie aluminium :razz:

[ Dodano: 2008-12-23, 21:05 ]
Barthez, widzę że troszkę ci poszło tego kleju.

Załączniki

• ll_706.jpg
    ll_706.jpg
    46.9 KB · Wyświetleń: 0
  • l_118.jpg
    l_118.jpg
    49.4 KB · Wyświetleń: 0
Nie na temat...
toma085, :lol: Czułbym się u Ciebie jak w domu, mam dosłownie identyczne fotele, stolik oraz meble :mrgreen:

Tylko seasów niestety nie mam ;)

toma085 na dwa stoliki poszły prawie 3 puszki Momentu :neutral: W ogóle wszystko przekroczyło zakładany budżet 3 razy, ale cóż poradzić :wink: Liczy się efekt końcowy.

wasik1989 napisał:
toma085, :lol: Czułbym się u Ciebie jak w domu, mam dosłownie identyczne fotele, stolik oraz meble :mrgreen:

Tylko seasów niestety nie mam ;)

Widocznie mamy podobny gust.(Sasy prawdopodobnie pójdą na handel więc mogą być również twoje).

[ Dodano: 2008-12-23, 21:34 ]
Barthez, Fajny ten twój stoliczek chyba przerobie swój.

Barthez, ile tam puszek momentu masz? :lol:

zeby nie odstawac...
audax1yz5.jpg

audax2fv4.jpg

(zamieszczam tak bo pewnie rowniez i wy macie dosyc ciaglego klikania odkad namieszali na imageshack)
audaxy mialy dzisiaj powedrowac do astry ale niestety mialem duzo sprzatania. jako ze brat niecierpliwy to je zabral i tylko moge miec nadzieje ze nic nie popsuje :neutral:

toma, czy mi sie tylko wydaje czy masz krzywo zeszlifowaną góre obudowy ? może tak na zdjęciu jest... chodzi o 1wsze foto

szkoda, że z XT19 a nie DX/XT25. zapewne fajne monitorki do wsparcia subem.

u mnie jedna skrzynka zrobiona, jutro wytnę otwory pod głośniki i br i wkleję przegrodę. bez szlifierki i szpachli się nie obejdzie (zachciało się noobowi zwężonej obudowy), jutro rzucę jakieś foty.

Rfck napisał:
toma, czy mi sie tylko wydaje czy masz krzywo zeszlifowaną góre obudowy ? może tak na zdjęciu jest... chodzi o 1wsze foto
Pawel S. napisał:
napewno krzywo - i to bardzo :mrgreen:
tylko ze to jest zamierzone chyba

Tak jest zeszlifowana w dwóch płaszczyznach to dlatego że jak pochyliłem je delikatnie do tyły wydawały mi się zbyt prostackie więc jakieś 3,5cm zostało przywrócone di poziomu i teraz jest OK może na zdięciu nie wyszło zbyt fajnie ale na żywo wygląda lepiej.

A może wiecie gdzie w Łodzi można kupić podzespoły do zwrotnicy?(bo z audio sklepem zero kontaktu można dzwonić i pisać e-mail na próżno)

Powrót