• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

i to mi sie nie podoba wlasnie, stosujac 18cm glosnik zawsze ta kolumna bedzie wydawac sie szeroka robiac proste kolumny bez zadnych sciec itd..

Mi się też takie podobają :wink: , tylko jeszce trzeba będzie kilka poprawk wnieśc :mrgreen:

[ Dodano: 2009-01-18, 16:27 ]
Aha robione na wzór kolumn esho :wink:

Jeden ze stolików już skończony

Co ciekawe po ustawieniu na nim sprzętu poprawiła się przestrzenność dźwięku. Nie ma takiej dziury między prawą i lewą kolumną, scena przesunęła się bardziej do środka. Prawdopodobnie jest to spowodowane tym że w tym miejscu stała szeroka ława wychodząca poza linię ustawienia kolumn.

Barthez napisał:
Co ciekawe po ustawieniu na nim sprzętu poprawiła się przestrzenność dźwięku. Nie ma takiej dziury między prawą i lewą kolumną, scena przesunęła się bardziej do środka. Prawdopodobnie jest to spowodowane tym że w tym miejscu stała szeroka ława wychodząca poza linię ustawienia kolumn.
ile lepiej by było z audiofilskim przedłużaczem :lol:

fajnie wygląda, skąd brałeś nóżki i zakończenia (te duże nakrętki na górze)?

Barthez, po części to zasługa solika, wcześniej kolumny się "nie widziały" a to właśnie skutkuje "dziurą" między kolumnami i nie ma co sie smiac że to voodoo :mrgreen:
wiem bo teraz mam podobnie komoda między kolumnami i mimo że fronty wystają przed linie komody i tak jest po środku dziura (testowane bez i było dobrze ale teraz nie moge mieć gdzie idnziej komody)

Nie na temat...
chłopaki poszukuje konfirmat 4mm/40 (2x18mm płyta na froncie), wiecie czy takowe są do dostania - albo co robicie przy takich grubych frontach?

Ponieważ pierwszy raz robię subwoofer na 15 calach mam pytania mam nadzieje że pomożecie.

We Wrocławiu mogę mieć tylko 19mm mdf dać pojedynczo czy podwójnie żeby było 2x19mm= 38mm? Naturalnie dam kilka wzmocnień wewnątrz subwoofera.

Powrót