• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Front to wiem ze podwójny tylko nie wiem czy samo 19mm MDF dać na boki czy 19mm mdf i z np z 10-12 mm sklejki czy wiórówki czy czegoś czy walnąć 2 x 19mm MDF.

jak dobrze wzmocnicz i wyłożysz matami to niema sensu dawać tak grubych ścian moim zdaniem, chociaż z tego co wiem to robisz bude zamkniętą to może lepiej pokusić się o te podwójne ściany

mhmmm, teraz tylko ... co to jest?

Nie mówcie, że wzmak słuchawkowy, nawet dobrej jakości, z możliwością zasilania bateryjnego, na scalakach, które można łatwo kupić w polsce :D :D :D :D

dokladnie.
okazalo sie ze poczta potrafi jednak dzialac poprawnie bo Q wczoraj wyslal plytke a dzisiaj byla u mnie w skrzynce :D

preamp juz dziala (wczesniej mialem problemy), zwrotnice strojone w budowie, tak wiec tylko przetrwac sesje i zabieram sie za pomiary :P

kondrax napisał:
Front to wiem ze podwójny tylko nie wiem czy samo 19mm MDF dać na boki czy 19mm mdf i z np z 10-12 mm sklejki czy wiórówki czy czegoś czy walnąć 2 x 19mm MDF.
Ja nie miałem wątpliwości przy mniejszej budzie bo do 12 calowca i poszło 2 x 16mm na całość plus będzie mega dużo wzmocnień w środku :). Przy tej cenie za głośnik i wzmacniacz nie ma sensu oszczędzać parę dych na obudowie. A sub tak i tak będzie mega ciężki :)

Pozdrawiam
Szuler

nowy1 wszystko wykonane jest z aluminium. Trochę bałem się o wytrzymałość stożków, ale wszystko jest ok.

O nie, kiedy to było, jak dziergałem ścieżki do moich zwrotnic ... ah, te odciski na dłoniach od nożyka :P

Fajna ta ceweczka na wysokotonówke, taka wąska :)

Co do wykonania - 100% wypasu :)

To w środku--->testy zwrotnicy nowej zabawki

colombo.jpg

dj_zibi, ech jak ten revmajster się fajnie prezentuje:) A to co testujesz to można wiedzieć coś więcej? Ostatnio często myślę o nowych kolumnach i mają to być monitorki albo jakieś smukłe podłogówki :wink:

dj_zibi, pojawią się później na forum w dziale gotowych konstrukcji?:) Zaciekawiła mnie Twoja konstrukcja

Powrót