• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Dzisiaj tyle zrobione, jeszcze nie szlifowane lekko tylko przetarte. Nie dało dziś radę do końca zrobić otworów, bo nas 22:00 zastała i cisza nocna :(

Tak gadasz aby gadać. Frez nowy z pudełka, ostry był sprawdzałem przed użyciem. Zrobione zostało pierwsze pod frezowanie na próbę w mdf i potem 2 kolejne już w kolumnach. Nie sądzę, że za 2 otwór już się frez stępił.

frez byl ostry i widac to po dobrze podcietym fornirze. a ze sie rpzypalilo to znaczy ze byly minimalne luzy na centrowaniu cyrkla i wiory nie byly odsysane

Luzów raczej nie ma ale wióry fakt słabo odprowadzane a jeszcze gorzej jak złożyłem ten plastik do odprowadzania to się zapchało całkowicie, niestety rura od odkurzacza nie pasuje na ten plastik a taśma klejąca nie pomaga :D

nareszcie skonczone.
efekt wizualny jest niezly. w dotyku jest ciekawe wrazenie - jakby jakis solidny plastik
przy pocieraniu palcami nie ma szans zeby to zetrzec. przy przejechaniu paznokciem zostaje slad - tak wiec nie radze tego czyms ostrym zastawiac :P

farba jest dosc elastyczna wiec mozna nakladac ja nawet na gietkie powierzchnie

A co to za farba :?: fajna taka matowa bo wybacza błędy we wcześniejszej obróbce :grin:

niestety w zaleznosci od odgleglosci z jakiej nakladamy farbe uzyskujemy rozne efekty. od gladkiej powierzchni do pelnego matu bardzo porowatego.
dlatego poszly 2 puszki na poprawki (najpierw robilem kazda kolumne osobno i na kazdej byla inna faktura)
nalozyc trzeba 2 warstwy. pierwsza z bliska zeby pomalowac to na czarno. druga zeby nadac fakture

Bardzo fajnie wyszły, rewelka wykonanie, tylko chyba wkręty ciut za mocno podociągałeś )

Może trzeba tę blachę od spodu czymś wypełniać, jakimś klejem twardym, żywicą... Tak czy siak ciekawy efekt.

Powrót