• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Czy w tych pieniadzach stac mnie tylko na stx czy moge cos pokombinowa z czyms innym moj budrzet to 450PLN +- 50 ??

Jakosci jak wszyscy dobrej dynamiki, zeby dzwiek nie był płaski i nie meczył ogolnie przjemny na ucha, głownie to słucham jazzu, troche rocka i hip-hop. Obudowe juz mam zaprojektowana wiec tylko prosze o pomoc w doborze przetwornikow. I jeszcze jedno mam juz suba

jak masz juz suba to najwiekszy minus AKXa wyeliminowany - mozesz smialo go kupowac
bo alternatywy to raczej mniejsze glosniki

,,żeby nie było że nic nie robię":

zasilacz do mostka TDA7294 i częściowo polutowana końcówka(wielkie podziękowania dla Zbyszka za PCB), teraz czekam an resztę drobnicy :wink:

Pawel S., cicho:P kondy dostałem za darmo wiec zrobiłem jamnika :razz: w obudowie i tak tego nie będzie widać :wink:

Pawel S., nie lubisz jamników ? to co powiesz na coś takiego ? że ktoś skrzywdził jamnika ? :razz:

dolphin123, 2200uf 50V x34 :razz: mój mały zasilacz do syma, od ponad roku działa dobrze :mrgreen: ale niestety nie mam projektów z protela, gdzieś się zapodziały :neutral:

bez przesady ... kosztował mnie tyle co 3 kondy 10000uf w tme :P a do tego uczyli mnie że kilka małych kondów lepiej oddaje ładunek niż jeden duży :)

Pawel S., nie przesadzaj ... sporo osób które pokazuje swoje wzmaki na forum i tak ma pół obudowy puste, więc czemu nie dać dużego zasilacza ? u siebie mam tak, będe musiał zrobić porządek z kablami itp gdzieś widziałem nawet identycznie ułożone firmowe konstrukcje

no i wreszcie będe musiał wykończyć obudowe , hmmm może w wakacje :P

Warg, nie dało sie jakoś zrobić wyższej obudowy :?: Głęboka strasznie... Mogłeś Kondziorki ustawić na trafie, oddzielić jakąś deską, albo cienką płyta...

[ Dodano: 2009-05-05, 23:21 ]
P.S. zdradz wymiary

Warg napisał:
a do tego uczyli mnie że kilka małych kondów lepiej oddaje ładunek niż jeden duży

A kto cie tego uczył? Chyba jakis kowal albo znawcy z audiostereo lub jakis redaktorzyna z pisma pokroju AUDIO...

W tej obudowie zmieslilbys 6 kanalow a nie dwa, jeszcze kot mogłby zamieszkać tam. Chociaz to kwestia wygody itp.

Ale szkoda ze masz tak długie kable od zasialcza do wzmaka.... one niwecza praktycznie niski ESR uzyskany tak duza iloscia kondensatorow filtrujacych.

42cm szerokości i 35cm głębokości więc tyle co troche większe wzmaki firmowe :)
co do kabli to zawsze można zrobić w środku przemeblowanie :razz:

Powrót