• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

To akurat prawda że mały kondensator szybciej oddaje ładunek ale mogę zapłacić 1000000zł temu kto uto usłyszy w zasilaczu :D

[ Dodano: 2009-05-06, 10:49 ]
a te rezystory na wyjściu zasilacza to po co?

Juz sie zdecydowałem na pewno na stx 18akx teraz zastanawiam sie na gora vifa DX25TG05-04 czy stx gdwk akx 200 do obu sa gotowe zwrotnice Co zagra lepiej ??

pierwsze koty za płoty czyli dziewicze odpalenie wzmaka:

nic nie wybuchło, nic nie buczy i całość ruszyła od kopa :wink: (wielkie podziekowania dla esho który ciągle czuwa nad moimi poczynaniami)
po weekendzie czeka mnie jeszcze sporo pracy przy nim(regulacja prądów, polutowanie jak należy itd)

Narazie gra to w kartonach, ARN116 całym pasmem, a na DXie jest kondensator. Jak uporam się z egzaminem magisterskim to zabieram się za obudowy - 4,5l BR.

pegelmesser, kondensatory maja rezystancje wewnetrzna jak kazde zrodlo - dajac kilka rownolegle Rw sie zmniejsza wiec moze poplynac wiekszy prad. Nie?

caMaro, moje kilka postów wyżej też coś nie działa a jeszcze rano działało :neutral:

caMaro napisał:
pegelmesser, kondensatory maja rezystancje wewnetrzna jak kazde zrodlo - dajac kilka rownolegle Rw sie zmniejsza wiec moze poplynac wiekszy prad. Nie?

Racja, ale tylko w polowie.
Kondensator firmy X seri Y 2200uF ma dla przykładu rezystancje szeregową 0,044oma a 10000uF z tej samej firmy i serii 0,008oma czyli łączac nawet 5 rowlolegle o pojemnosci 2200uF (11000uF) otrzymujemy rezystancje 0,00088 czyli wiecej niz stosujac jeden kondensatpor 10000uF... CND.

No przyznam, trochę śmiesznie, ale zrobi się ładną obudowę i będzie cacy. Ale dla mnie najlepszym motywem jest to, że front DXa jest 2 razy grubszy niż ARNa. Także frezy w tym zestawieniu będą naprawdę konieczne.

albo coś neodymowego.

[ Dodano: 2009-05-09, 12:52 ]
kopiap1080107.jpg
to wygląda lepiej :P

No to wreszcie skończony - nawet po jeździe próbnej, dla tego ubrudzony z lewej strony :razz:

[ Dodano: 2009-05-09, 16:00 ]
takero, już kolejny raz widzę akcje, że kogoś tam gonią o to że nie wstawił miniaturki do zdjęcia, a Ty oczywiście na pól monitora wywaliłeś zdjęcie i zadowolony. Może tak nie nadużywaj władzy moderatorze dający świetny przykład?

Powrót