• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Jak go teraz słucham to niebo a ziemia pomiedzy BRem. BandPass dodał mu takiej głębi i werwy że aż się człowiek uśmiecha jak go słyszy ;) Dudnić zaczyna dopiero gdy się mu przyłoży te 150W - po prostu słychać wtedy że przy niektórych utworach przekracza Xmax bo nie może znieść ciśnienia w przedniej komorze - wylot mimo iż 78mm jest znacząco za mały i będzie 102mm. Wtedy nawet przy największych wysterowaniach powinno być przepięknie. Przeciąga troche - ale o to mi chodziło. Dudni? Zero :) Nabrał jeszcze mięsa po zabawie wytłumieniem. Jestem bardzo zadowolony z tej konstrukcji, ale muszę ją sprzedać - jest już na allegro :) jest tam też więcej zdjęć.

http://allegro.pl/item631937573_bandpass_mivoc_xaw210hc_nieziemski_bas.html

UWAGI MODERATORA
LightSound napisał:
takero, już kolejny raz widzę akcje, że kogoś tam gonią o to że nie wstawił miniaturki do zdjęcia, a Ty oczywiście na pól monitora wywaliłeś zdjęcie i zadowolony. Może tak nie nadużywaj władzy moderatorze dający świetny przykład?
jedno czy 2 zdjecia w pelnym rozmiarze mozesz dac - byle nie przekraczaly 800pix szerokosci

Zwrotki do monitorów gdn-14-100-8 scx i gdwk-10-200-8-pj. Żelazko trochę nie wyszło :/
2h7pfvb.jpg

Budy zrobione kiedys na zamowienie teraz dopiero doczekaly sie glosniczkow;) foty od wlasciciela ktore mi przeslal:

na gorze widze PJtke
na dole jakby tonsil ale... cos mi w nim nie pasuje :neutral:
stx to nie jest bo widze schowane wkrety gips-karton
ARN tez nie bo kosz za malo sie blyszczy...
co to jest? :D

LightSound napisał:
takero, już kolejny raz widzę akcje, że kogoś tam gonią o to że nie wstawił miniaturki do zdjęcia, a Ty oczywiście na pól monitora wywaliłeś zdjęcie i zadowolony. Może tak nie nadużywaj władzy moderatorze dający świetny przykład?
Eeee, gdzie ja czegoś nadużywam ?
Fota jest jedna i ma 200k i jest na zewnętrznym serwerze , a jej szerokość jest taka że nikomu poza ekran nie wyskoczy, no chyba że ktoś używa 640x480. A to są właśnie priorytety.
Zajrzyj do tematów typu "szukamy natchnienia" ,a potem krytykuj.

Nowy nabytek z giełdy z Łodzi:

Kto zgadnie ile dałem za tego Telefunkena :?:

To też nowy nabytek ale niestety w czwartek odjeżdża impedencja nie pasuje do moich kolumn

csbiczek, nie miałem ja ją brać bo jej właściciel mieszka 10km odemnie ale poszła na allegro bo to 8ohm a moje kolumny mają 6 , ale to nic będzie inna już niedługo :lol:

Powrót