• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Ja robiłem ręcznie w HDF-ie, ale jak miałbym robić jeszcze raz to wolałbym kupić inny głośnik.

LightSound napisał:
Witam kolegę z niedaleka? :) Wreszcie ktoś tubylczy.

Dziendobry.

LightSound napisał:
Gdzie studiujesz? na AGH?
Tak. Na wydziale IMiR.

LightSound napisał:
Z miłą chęcią możemy się wymienić 12ohm na 6ohm :)

Wtedy bym miał problem bo monitorki by miały dziwną impedancję. Problem z tymi głośnikami jest taki, że od razu trzeba się zdecydować czy będą dwa czy jeden w kolumnie, i ciężko to zmienić bez uzyskiwania nieprzyjemnych impedancji.

Saginata, Jesteś w o tyle lepszej sytuacji, że monitorki (6ohm) już masz, a fronty - możesz zrobić w każdej chwili bo 12ohmowe są dostępne od ręki.

nowy projekt działam ,dziś skończyłem jutro wysyłam na cnc to dopiero bedzie bydle waga jednej kolumny koło 100 kg! .Dodam że obudowa modułowa

kombo napisał:

takie cuś

von08.jpg

VR-5-1.jpg

[ Dodano: 2009-05-13, 21:15 ]
a jakby ktoś miał dostem do tańszego ja ja cnc to bym sie pisał ma do wyfrezowania 20 formatek

kombo napisał:
Chyba nie masz co robić :wink: . To będzie alternatywny system dla accutonów czy dla kogoś robisz?

nie kolumny dla mnie tez na accutonach i 2 seasa albo 22rnx lub 22 seas exel bede jutro miał jedna sztuke seasa magnezowego to go odsłucham w 40 litrach i podejme decyzje

nowy1
Dół robisz na 1 czy 2 przetwornikach, może jeszcze filtrowany aktywnie :) jeśli tak to to jest to co tygrysy lubią najbardziej i do tego jeszcze na seasie; mniam; też takie cuś nie daje mi spokoju :grin:

maq73 napisał:
nowy1
Dół robisz na 1 czy 2 przetwornikach, może jeszcze filtrowany aktywnie :) jeśli tak to to jest to co tygrysy lubią najbardziej i do tego jeszcze na seasie; mniam; też takie cuś nie daje mi spokoju :grin:

Tak bedą 2 seasy i chyba zasile aktywnie

co do seasa zastanawiam sie tak jak juz pisałem czy magnezowy exel 225 czy ca22rnx teraz taki mam i jestem zadowolony

znajdz roznice?

zainteresowanych jeszcze raz przepraszam za opoznienia ;)

pozegnalne zdjecie vif XT25 - niedlugo beda wavecor'y ;)

Powrót