• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

dscf4317.jpg

dscf4319.jpg

Pawel S. napisał:
do jakiego samochodu i jak to ma wygladac? bo mam luzem nie dokonczone panele do peugota 205

Do Opla Vectry B - ma wyglądać to mniej wiecej tak:

http://www.tme.eu/katalog_pics/4/6/d/46d529f752b4436d2bb718e7f1512f40/mdf-d.12.jpg

71mm + grubosc kosza

Czyli dystans musi miec 31mm + grubość kosza - Dało by radę?

A ja mam trochę podobny sprzęcik dla Kolegi z forum :) Miłego słuchana :wink:
Idealny do zabudowy - Viki się ucieszy ;)

umcc0097347447.jpg

umcc0117336812.jpg

toma085, bo to mivoc ;)

Pawel S., znowu sory za zwlokę, ale z czasem na prawdę ciężko. Tak, widzę że to to samo co w astrze. Nie musi być idealnie, ważne żeby spełniło swoją role. Akurat to ma wystawać troche nad tapicerkę, ale tu już nie problem dla diyowca. Jakbyś mógł napisz mi na PW więcej konkretów - czas oczekiwania i cene za komplet.

jak zrobie to zrobie. cene bede znal jak zrobie :P
pod te tonsile? z maskownicami czy bez? bo zmienia sie srednica zewnetrzna (ale mam dokupione inne)

W trakci budowy drugiej zwrotki mam problem bo wysokotonowka ledwo co gra<tak jakby srednimi tonami bez wyokich> zwrotnica jest zlutowana jak w schemacie a elemety jak w pierwszej co moze byc tego przyczyna
Sory ze tu ale nie chciałem zakładac nowego tematu

Hehe, zazwyczaj jak się czyta na forum, że coś komuś złe działa to jest jednak błąd w montażu :) tak więc sprawdź jeszcze raz jak to polutowałeś. Jeśli jesteś pewien, że jest na pewno ok to sprawdź poszczególne elementy i wtedy wyeliminujesz problem.....

Jedna taka zwrotka mam juz za soba wiec watpie zebym cos zle podłaczył
Czy jest mozliwe takie cos ze przy lutowaniu za bardzo podgrzałem i poszedł rezystor bo za kondem gra jakby całym pasmem

Przebicie na kondensatorze, zwarcie na cewce, zimny lut, przegrzany rezystor...? Elementów nie ma dużo więc możesz je sprawdzić osobno. Sprawdź luty, jak to nie pomoże to każdy element osobno...musi się udać ;)

watpie zebys przegrzal elementy - za duze i zbyt proste w budowie

stawiam na jakies zwarcie
masz to na plytce czy w pajaku?

na pajaku, poprawiłem wszystkie lutu i to samo ale jak sie ktos spieszy to potem takie rzeczy wychodza. Problem tkwił nie w błednym schemacie ale w błednym podłaczeniu sygnału, dałem + miedzy cewka a kondem dla Akx :oops: przepraszam za zamieszanie

Powrót