• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

ok, ok panowie wiem o co chodzi :mrgreen: zastanawia mnie jaki jest sens stosowania 15cm "woofera" skoro midwoofer ma 15cm. To raczej nie membrana bierna bo po co w takim razie BR? i to dwa :???:

DIGIPROCOMP napisał:
ok, ok panowie wiem o co chodzi :mrgreen: zastanawia mnie jaki jest sens stosowania 15cm "woofera" skoro midwoofer ma 15cm. To raczej nie membrana bierna bo po co w takim razie BR? i to dwa :???:

Tez bym chciał wiedzieć ,raczej brak doświadczenie .Pewnie myśli że tak będzie ładniej :)

Hmm tak wysoko drugi br daje mi do myślenia :)

Albo obudowa dla tego malego głośniczka jest za wielka albo jest to jakiś pochodny system isobaric ;-)

Patrzac na srednice BRek to albo konstruktor nie ma pojecia co robi albo nie ma to niz wspolnego z isobariciem. :)

Nie rozumiem nad czym tak dumacie pewnie to jest zwykłe 3wey a to że tak są br to pewnie kewstja upodobania lub wyglądu, co do za małego woofera to nie chodzi tu moze o sam bass tylko o wyselekcjonowanie wofera jako typowy średniak(tylko za co w BR). Wiadomo że bas bruździ w średnicy a wofer na dole jako wyspecjalizowany basowiec również lepiej spełni tę rolę.

ma ktos pomysl co z tym zrobic?
odkurzylem stare glosniki ktore leza jakies 4 lata :P
GDNy po regeneracji - nawet przyjemnie srednica graja ;)
no a peerlessy chyba do kompletnej odnowy :???:

Powrót