• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

prosta obudowa kosztuje niewiele jak dla mnie 100-200zł w zależności od wykończenia, nie podaje w cenie kosztów robocizny

maxdila czyli to jest ogólnie bez robocizny czyli rozumować mam żę same blachy tyle kosztują a CNC nie jest w cenie? :)

Dawid-SS napisał:
maxdila czyli to jest ogólnie bez robocizny czyli rozumować mam żę same blachy tyle kosztują a CNC nie jest w cenie? :)
ta cena to gotowa pomalowana obudowa + proste wycinanki :] pod gniazda, malowanie proszkowo

[ Dodano: 2010-04-22, 22:03 ]
Pawel S., te gałki jak pisałem są już wymienione na bardziej poręczne :mrgreen:
chyba że chodzi ci o te w pre - jeśli tak to się nie przejmuj one są na ośkach i łożyskach a sterują impulsatorami, chodzą naprawdę "gładko"

maxdila, czyli mam rozumieć ze zajmujesz się CNC? :D dobrze wiedziec w takim razie :D Jak będę budował sohe to kto wie czy się nie zgłoszę ;)
Pawel S., tą "graciarnie" co pokazałeś to co to za zabawki? :D

Dawid-SS napisał:
Pawel S., tą "graciarnie" co pokazałeś to co to za zabawki?
wysililbys sie odrobine :P
GDN 25-100-8 ze spalonego motocykla (tak, tak, motocykla!) przeszedl renowacje...
wzmacniacz to mostek TDA zrobiony z tego co mialem w domu - kupilem pare czesci za max 30-40zl
trafo od kolegi za free - przelezalo jakies 4 lata
obudowa jest nowa - projekt wyzej

a ogolnie jest to subik do kina na tanich alphardach

Powstaje mini wzmacniacz do kompa w klasie D:

4q3k3c.jpg

Scalaka dostałem dzięki uprzejmości kolegi z audiostereo

Tasior, nie ma zbytnio co mówić :) Układ to TPA3122, schemat wyjęty żywcem z noty aplikacyjnej, dorobiłem mu tylko opóźnione załączanie bo ponoć nieźle stukał przy włączaniu. Chwilowo nie mam do niego odpowiedniego trafa. Będzie pewnie pędził jakieś niewielkie monitory które kiedyśtam zrobię.

Kolejne fotki z budowy :D

Jaram się na fornir palisander santos ale jest piekielnie drogi :evil: Zostanę chyba przy orzechu amerykańskim...

Tomek___ napisał:
Jaram się na fornir palisander santos ale jest piekielnie drogi
Wygląda ładnie tylko na dużych powierzchniach których na twoich paczkach za wiele niema, poza tym strasznie kruchy, ciężki w obróbce, usłojenie to góry i doliny ciężko go doszlifować na gładko.

no to i ja pozwolę sobie pokazać mój skromny pojekt, początkowo chciałem robić 3drogi na STX ale teraz się cieszę że zdecydowałem się na 14scx+pj.

kolejne postępy na dniach :mrgreen:

Powrót