• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Widze orzech:)
a to moje ostatnie wypociny (sorki za jakosc zdiec ale robione tel przy swietle ze swietlowki)

no i sposob laczenia plyt:

niestety osoba ktora mi robila tak plyty, mnie olala lekko mowiac i nie chce mi pomoc przy nastepnych projektach.
Sam sposob laczenia i nastepnie doprowadzenia do fornirowania jest genialny. Niestety w domowych warunkach nie do zrobienia.

Tak to prezent od żony to wypadało było zrobić coś ładnego. Paweł A i to sa te same sony co ty masz. Zostało mi wytłumienie i zwrotnica. Narazie gra kondensatorze tylko.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Heh mi mówiła ze tego jej pokazywałes i tego zamówiła.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

czegos tu nie rozumiem
to docelowa skrzynia pod te glosniki?
czy pod inne, a te dales na czas zbierania funduszy?

walka trwa prawie rok ...
zmieniłem obudowe z mdf na całą z żywicy i laminatu walcze dalej jestem na etapie poszukiwania lakiernika i tu jest problem nikt nieche lakierowac takiego gabarytu :(

59e76d3e-fc1b-4e69.jpg
59e76d3e-fc26-3b89.jpg
59e76d3e-fc31-ab84.jpg
59e76d3e-fc4a-202b.jpg

Wysyłane z mojego Transformer Prime TF201 za pomocą Tapatalk

czegos tu nie rozumiem
to docelowa skrzynia pod te glosniki?
czy pod inne, a te dales na czas zbierania funduszy?

Obudowy jak najbardziej do nich. Średniotonowy to SCX, który wyląduje tam na stałe, a na pewien czas trafi tu PJ, później uzbieram na AWXa, a niskotonowy to wiadomo będzie GDN 22 SCX.

Ostatnia edycja:
a teraz wszystko jasne ;)
ale cos mi sie wydaje ze odstepy troche duze?

nowy, czyli stare klocki z MDFu poszly w odstawke?

Pawle może się tak wydawać bo PJtka ma dol ścięty, w projekcie o ile dobrze pamiętam to takie było umiejscowienie głośników :-)

Edit//
Jednak odległość była by mniejsza, tylko zmyliłem się rozmiarem głośnika średnio-tonowego podanego na stronie STXa i musiałem redukcje robić.

Ostatnia edycja:
Powrót