• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

@Benek, rozumiem, że przesunięscie wysokiego od osi jest zamierzone ? Bo trochę tak wygląda
Dokładnie, budy robione pod zwrotnicę którą pokazał Paweł czyli 15AWX + seas 27TBFC/G
Lakierowałeś wałkiem albo pędzlem ? Bo wygląda naprawdę profesjonalnie, jak z pistoletu
lakierowane wałkiem, 3 warstwy zwykłego domaluxu bo taki na stanie miałem :)

PS. Fajne monitory, zibi

---------- Post dodany o 19:54 ---------- Poprzedni post o 19:53 ----------

Nic w tym dziwnego skoro głośnik w tej cenie dobry.
Niedawno szukałem dobrego głośnika do 150zł i przy dzisiejszych kursach euro i dolara STX 15AWX nie ma konkurencji

piglet11 - popełniłeś dość znaczny błąd - za duże odległości między glośnikami.

Wiem, GDM i GDWK były by bliżej siebie gdybym nie zrobił za dużj dziury w obudowie z powodu błędnych wymiarów głośnika ze strony STX, tak były by o 1,5cm bliżej, wymagane były pierścienie redukcyjne. Uczymy się na błędach w końcu, w następnych jak bym robił to dziury powstaną dopiero po przyjściu głośników. Jaka jest optymalna odległość?
Śrubek się nikt jeszcze nie czepiał, ale od razu mówię, że zmienię.

obudowy pod koncowke mocy naim oraz PVC.
na chwile obecna wzmak juz gra i pvc tez dziala. czekam na fronty, jutro ida do anodowania:)

Powrót