• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie na temat...
Ozdobne Wkręty Torx
Panowie. Wspomniane wkręty odbieram od producenta w piątek. Wieczorem (09-11) pojawi się odpowiedni wątek i zdjęcia bo mam świadomość, że w ciemno nikt nie kupi. Piszę już teraz bo będę na AS w sobotę i niedzielę więc mógłbym przekazać Wam osobiście.
Ceny:
M4x25 - 40zł (100szt)
M5x30 - 50zł (100szt)

obudowa-gotowe.jpg

jeszcze tylko wydruk na kartonie w celu weryfikacji i mozna zlecac palenie blachy ;)

pozniej usmiechne sie do maxdila w sprawie napisow :p

Kolumny już grają :biggrin:
Pozostało mi jeszcze poprawić czarnym matem tunel BR.
IMGP7326.jpgIMGP7322.jpg

Rozpocząłem budowę bufora. Mam zamiar użyć go do lampizacji PCM1789.
IMGP7328.jpg

Jaki kondensator (0,22uF) zastosować na wejściu i wyjściu (3,3uF) ?

Co prawda pudełka skleiłem już jakiś czas temu, ale jeszcze ich nie wrzucałem. Tak oto są: małe tang-bandy na biurko. Głośniki to TB W4-657SH i grają w 4,5l BR. Konstrukcja to oczywiście budżetowy, mniej lub bardziej udany klon kolumienek żółwika :)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    84.1 KB · Wyświetleń: 0
  • 2.jpg
    2.jpg
    92.4 KB · Wyświetleń: 0
szkoda ze nie zaokragliles przedniej scianki...
po raz kolejny woglada to ciekawie...
czyzbym mial obudowe do 3" hi-vi? :D

baaaardzo fajnie wyglądają! nie słyszałem, ale mam nadzieję, że graja jak na obrazku, czyli miodzio!

Co prawda pudełka skleiłem już jakiś czas temu, ale jeszcze ich nie wrzucałem. Tak oto są: małe tang-bandy na biurko. Głośniki to TB W4-657SH i grają w 4,5l BR. Konstrukcja to oczywiście budżetowy, mniej lub bardziej udany klon kolumienek żółwika

Fajnie, że komuś się spodobało to co zrobiłem na tyle, żeby wykonywać klona :)

Do podstaw dodałbym małe (5mm) stożki w formie kolców- np. przyklejane. Wizualnie byłoby na pewno ciekawiej. Szkoda, że nie pokusiłeś się o terminale tak jak u mnie ale rozumiem, że to budżetowy projekt.

Gratuluję i pozdrawiam :)

Stolik do salonu

Stolik do salonu

Ja zająłem się ostatnio budową stolika do salonu dla koleżanki wyszło to mniej wiecej tak:

Fajny stolik! :) Fajnie widzieć kogoś z okolicy na forum. Pozdrawiam kolegę, ja jestem z Zagórza koło Chrzanowa.

Fajny stolik! :) Fajnie widzieć kogoś z okolicy na forum. Pozdrawiam kolegę, ja jestem z Zagórza koło Chrzanowa.
Dzięki, now iem wiem bo pisaliśmy już kiedyś chyba, pozdrawiam

---------- Post dodany o 14:06 ---------- Poprzedni post o 14:02 ----------

szkoda ze farba...
co bedzie pod szkielkiem?
Co będzie pod szkiełkiem to nie mam pojęcia bo już został sprzedany dokładnie wczoraj , a co do farby to powiem , że całkiem nieźle się malowało i jest dosyć trwała szczególnie ze 4 warstwy więc zabezpieczony jest. Zapomniałem napisać , że polecam kołkownice wolfcrafta bo zakupiłem sobie by kołkować stolik i całkiem przyjemnie się pracuje

Powrót