• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

RR4 ktoś zamówił? Ło matko!

No marian jak będzie ci się udawało sprzedawać te myszole za kilkaset złotych to świetny biznes stoi przed Tobą otworem ;)

Oryginalne RR4 mają po dwie 26-ki Scan-Speak 26W8867T00 na stronę. Tutaj będą 3 te droższe 26W8861T00 również w OZ.

może jeszcze jako ciekawostkę pokażę czym to będzie napędzane :)
oczywiście to jest tylko jeden monoblok ;)

Załączniki

• 7.jpg
    7.jpg
    92.3 KB · Wyświetleń: 0
Oryginalne RR4 mają po dwie 26-ki Scan-Speak 26W8867T00 na stronę. Tutaj będą 3 te droższe 26W8861T00 również w OZ.
Ale zwrota pana Kisiela? Jakiś niezaprezentowany szerokiej publiczności projekt. Albo nowy i dopiero doczeka się stosownego miejhsca na stronie Akustyka.

Przy 3 scanach w OZ ciekaw jestem jaki litraż na jednego woofera i jaki jest przewidywany punkt spadku (-6dB). masz już takie info od Kisiela czy tylko zwrota i parametry obudowy?

---------- Post dodany o 21:31 ---------- Poprzedni post o 21:28 ----------

Matko bosa - jeden kosztuje 1400zł a tam 6 będzie. No cenowo to jest kosmos jak dla mnie.

Zwrotka jest od p.Kisiela, leżą teraz za moimi plecami :) Woofery będą pracowały we wspólnej komorze 140 litrów. Ten projekt nie pojawi się na stronie AkustyKa, to już drugi w taki rodzynek, który będę miał okazję słyszeć :)

Ggdybym wiedział co to za "wiocha", w której mieszkasz ;) to doprawdy zamówiłbym wizytę (za stosowną opłatą) by tego posłuchać. Bo chyba jest to pierwszy bezkompromisowy projekt, którego mam ochotę posłuchać :)

Masz do mnie niecałe 300km, zapraszam już dzisiaj. Dam znać przed końcem budowy. Sam jestem ciekaw :) gość za same głośniki dał 15750zł :)

To może zorganizujemy firmowa pielgrzymkę? Częstochowa pasuje idealnie;) mega projekt;)

Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2

Będzie, będzie. Na razie to są zwrotki "startowe", gość jest obeznany w temacie. Początkowo zwrotka miała być umieszczona pod spodem kolumny, ale ze względu na jej ciężar i późniejsze trudności z dostępem, zwrotnice będą musiały być na spodzie kolumny. Żeby dało się je później wyjmować i dokonywać zmian, łączna długość przewodów wyniosła 23 metry :)

też jadę :)
tylko bingant posprzątaj te słoiki z podłogi ;) ( zdjęcie ze strony wcześniej)

przywiozę wam cos co zabije te wszystkie ss-y jakością i ceną :)

Powrót