• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Light Sound a czy proponowany przez ciebie tweeter zagra lepiej od serii VW, chodzi mi o te większe tekstylne kopułki na których oryginalnie jest kond 15uF

Ostatnia edycja:
Ale filtr dać na MW i TW czy tylko na TW ? no i lak 2 rząd to w przeciw fazie tak ?

Najlepiej tu i tu - jednak pamiętaj że filtry na siebie zachodzą, więc trzeba je rozjechać - pamiętaj, cenna wskazówka 12db/okt.

A nie lepiej foliowego konda?

Myślałem o mancie, wimie czy jantzenie, a napisałem bipolarze... tak bywa, jak się śpieszy.

Czy zagra lepiej - jak znam i mam te TW z demontażu, powiem tak - zagra lepiej, bo to bardziej zaawansowany technologicznie głośnik. W zestawie dana i lklukasza pokazuję klasę - odstaje od budżetówki.

---------- Post dodany o 01:06 ---------- Poprzedni post o 01:05 ----------

za wysoko jak na samochod

Wiadomo, że lepiej możliwie zrobić jak najniższy podział, sluchałem waszego zestawu - tam jest chyba ok 2,5-2,8kHz puszczony?

Żeby nie było, ze nic nie robie :)
Blacha 4mm cieta laserem malowana proszkowo

Dzięki Nubi3 wiem, ze to czytasz ;)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    508.9 KB · Wyświetleń: 0
  • image.jpg
    image.jpg
    508.8 KB · Wyświetleń: 0
Jeśli nie robisz pod to frezu to może lipnie wyglądać jak będzie wystawać na te 4mm.

Frezy oczywiście sa :)
A niesemetrycznie bo tak miało być :)
Terminal bedzie pionowo
Tylko zdjecie jest nie obrocone

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    532.1 KB · Wyświetleń: 0
  • image.jpg
    image.jpg
    516.2 KB · Wyświetleń: 0
Panowie, szybkie pytanie do osób które kupowały małe wysokotonowe missiony. Pamiętam że ktoś z was miał do nich fronty bodajże 104mm. Gdzie takie można nabyć?

mam kilka nie przyklejonych (czekaja na kino)
jak chcesz to pisz
szybko zamowie sobie nowe i dam do malowania ;)

Powrót