• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Wyszedł bąbel, próbuję go zniwelować.
Jak na razie kiepsko idzie, nawaliłem kleju, wycisnąłem nadmiar i nic, ni ciula się fornir nie chce się przykleić do obudowy.
Chyba zmienię klej na polimerowy.

Użyłem polimeru i od razu lepiej.
Polimer się bardziej klei niż butapren, po wpuszczeniu kleju pod bąbel i dociśnięciu forniru, już tak nie odłazi.
No ale zobaczymy co będzie za parę godzin, docisnąłem ciężarem 10kg.

No wiesz, po co wąchać, lepiej od razu w żyłę :thumbsup:

---------- Post dodany 16.07.2013 o 12:41 ---------- Poprzedni post 15.07.2013 o 23:37 ----------

Tak to wygląda po sklejeniu:

Już wyszlifowałem i położyłem lakier... teraz nie mogę znaleźć gdzie to było... czyli pełen sukces :)

Od kleju, który w sumie schodził od potarcia palcem, resztę trzeba było wyszlifować.
Jak widać, a może i nie widać, nacięcie zrobiłem na tym jasnym, zdecydowałem się na to z racji faktury tego forniru, że i tak na jasnym są ciemne kreski, więc nawet jak by mi się nie udało spasować z powrotem to by wyglądało jak by tak miało być.
Na czarnym jak bym naciął to by było widać z daleka.

---------- Post dodany o 12:55 ---------- Poprzedni post o 12:53 ----------

Od nierównego polakierowania

Panie, toć to zdjęcie było zrobione po sklejeniu dopiero, lakier położyłem później.

Ja zaraz zaczynam nową rundę ;)
Podział grubo poniżej 300Hz przyniósł pewien przełom :)
(niestety i pewne komplikacje - korektor impedancji na wf )
jzdodmm6dsmze4291pmn_1373733430.jpg

E kurde panie , troche profanujesz ten zestaw AWXem 8 ;) . Ja bym zrezygnował tez z BR dla średniego ;).

E kurde panie , troche profanujesz ten zestaw AWXem 8
sasy nadrabiają ;) to i tak najlepsze 8 cali z oferty stx-a :D (tych tańszych nie chcę słyszeć jak to jest najlepszy :))

Ja bym zrezygnował tez z BR dla średniego
Jeśli to ma grać w takiej konfiguracji to ja również bym wywalił ten BR.
Do pomiarów zatkałem :P
Przecież to tylko testowy config, chciałem tylko skleić to żeby zobaczyć jak wypada awx w 3way.

Czepiacie się szczegółów :P

---------- Post dodany o 19:51 ---------- Poprzedni post o 19:47 ----------

Tak na marginesie nie przypominają wam czegoś te membrany :
17carbone.jpg

http://www.davis-acoustics.com/les-haut-parleurs/serie-carbone/17-mc6r/
http://allegro.pl/glosniki-davis-17-mc6r-i3381908846.html

A jak mercedes ma silnik Renault, to juz nie mercedes? :) ostatnio jakies paranoje na forum, wszedzie wszyscy widza membrany i glosniki stx.

Powrót