• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Paweł, czy te twoje liście są gładkie i płaskie czy pofalowane? Trafiła mi się paczka słoista i jest dość pofalowana i sztywna, trochę to upierdliwe w robocie. Chyba jest to powodowane nadmiernym wysuszeniem.

Taki orzech właśnie jest, a jak komuś udało się otrzymać idealnie płaski to miał szczęście po prostu lub był wcześniej przygotowany przed wysyłką na prasie...

Ja biorę je z jednego miejsca. Pół roku temu było wszystko ok, co prawda mniej wzorów i bardziej pasiasty ale bardzo równy i gładki. Z tego co mi się wydaje ten dostałem z tej samej palety, może mała wilgotność i zła temperatura w pomieszczenia miała wpływ, Paweł może mieć racje. Tak czy inaczej trudno to docisnąć nawet na kleju kontaktowym.

Fajny dział :)

Przeczytałem od dechy do dechy (600 stron - trochę to trwało :) )

Będzie trzeba tu niedługo coś fajnego swojego zacząć wrzucać :D

Obudowa testowa do 8935a ala PMC twenty 22, 18L - 45Hz.

Dziś dociąłem dopiero płyty, jutro będę dokańczał bo sobie palec przeciąłem :sleep:

dobry sposob zeby kobiety nie stawialy kwiatkow na kolumnach :D

---------- Post dodany o 16:55 ---------- Poprzedni post o 16:53 ----------

2 puszki butaprenu poszly (1,6kg)
koncze ostatnia scianke i sie biore za frezowanie

Paweł, to tylko złudzenie takie... dolna płyta i górna są równoległe.
Obudowa z boku ma kształt rombu.

myslalem ze skosny jest tylko dol... ale tez by to ciekawie wygladalo ;)

obudowy wyszlifowane. przy pomocy szlifierki to przyjemnosc ;)
jeden front wstepnie polakieorowany - odpuszczam reszte bo smierdzi jeszcze gorzej niz butapren :/

ide frezowac ;)

Ja miałem jeszcze dziś zrobić frez pod bulpren (obrys gdzie ma być widać przy otworze BR), ale jak się najadłem i usiadłem przy kompie to mi się odechciało...

Niechaj śmoc będzie z wami :biggrin:
1KW z jednej parki tranzystorów ?
Ależ proszę bardzo :
lpcyeswofc907qh8bt0q_1377891561.jpg

Pc = 0.7KW
Id = 56A
Vds = 500V

Będzie się działo ;)

Powrót