• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Luszti, nie masz problemow z pomiarami w tak malym pomieszczeniu? Jaka bramke zazwyczaj zakladasz? Szczegolnie przy pomiarach 3 droznych paczek.

A kto powiedział, że ja mierzę w tym pokoju? :wink:

Przy zestawach trójdrożnych podział pomiędzy górą a środkiem robię wg pomiarów bramkowanych, podział między środkiem a dołem robię na gładzonych pomiarach bez bramkowania.

axpmb3lp21wqrbqower8_1378752290.jpg

Testowa skrzynka sklecona z jakichś poprzednich projektów do SB Acoustics SB29NRX75-6. Na razie w celu wygrzania 85 litrów i strojenie na 22Hz.
Za jakieś 2-3 dni będę się bawił litrażem i strojeniem.
W tle dla porównania kolumienki na 8 calowym Seasie L22 :)

LuSzTi co to za napęd na półce??:)

TL Luszti'ego, 18mm MDF, uprzedzając pytania, będzie podwójny front:)
15 AWX zamówiłem dzisiaj w zap-audio.pl, jeśli ktoś potrzebuje to powinni jeszcze mieć kilka sztuk.

Szybkie pytanko, mam na oku używane trafo, 340 W 2x33V AC bez obciążenia, nada się do Uniampa ? Irek pisze że max to 2x35 tylko nie wiem czy AC czy DC.

http://dc-components.eu/pl/12-obudowy

---------- Post dodany o 18:24 ---------- Poprzedni post o 17:49 ----------

Jak to jest z tym portem szczelinowy ? program symulujący pokazuje że np. szczelina 15mm na 110mm i dł.220mm będzie sypać śmieciami na okł. 700Hz
Im daje węższy tym wyżej idzie ale słabnie. Dać 8mm szczelinę to chyba trochę za mało. Przejmować się tymi symulacjami

Ostatnia edycja:
Szpachlowac kazdy moze ;) Powoli czas konczyc
PRZED

PO na gorze ten specyfik ;) smierdzi jak jasnu piorun ale jak wyschnie to kamien

Ja jak pierwszy raz używałem szpachli to dalem do puszki utwardzacza i po 5 minutach miałem kamień. Zużyłem go prawie wogóle i na przyszłość wiedziałem już aby odmierzać sobie mniejsze porcje :)

Powrót