• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Janekzet, jedyne do czego bym się przyczepił, to pobrudzenie klejem tych ścięć na 45st, bo może to powodować pewne problemy z dopasowaniem tej ostatniej ścianki - może ją "odbijać" tu i ówdzie. Nie obawiasz się tego?

Nie no, to oczywiste - ale skoro już krawędź jest docięta na tip-top i w zamierzeniu ma pasować idealnie, to moim zdaniem lepiej na nią uważać i nie ryzykować jej ewentualnego spuchnięcia od kleju albo zbyt mocnego przeszlifowania przy usuwaniu tegoż. Może i pierdoła, ale po co sobie roboty dokładać ;)

Nie no, to oczywiste - ale skoro już krawędź jest docięta na tip-top i w zamierzeniu ma pasować idealnie, to moim zdaniem lepiej na nią uważać i nie ryzykować jej ewentualnego spuchnięcia od kleju albo zbyt mocnego przeszlifowania przy usuwaniu tegoż. Może i pierdoła, ale po co sobie roboty dokładać ;)
Nie wiem czy kleiłeś poliuretanem - coś takiego jak spuchnięcie nie występuje , a usunięcie zaschniętego kleju dłutem jest tak proste ,że nie warto martwić się zabrudzonymi powierzchniami. Ponadto powierzchnie skośne i tak były klejone poliuretanem.

Kolumna prawie skończona, ale prawie robi wielką różnicę.

Ciągle zabiegany. Latam w koło wszędzie coś grzebiąc a tu wyszło słońce, więc trzeba korzystać. No i nareszcie mam procka do zestawu home made media center. Chcialem dać chłodzenie wodne bo mam 2 nieużywane, ale chyba nie będzie potrzeba bo to nie core 7 ktory dochodzi do 100 stopni.

zj03fokhypkm7phglkkp_1379076083.jpg

..............

a na tarasie słoneczko:

s59iufp8pvxc7ad5m0j4_1379076301.jpg

..............

ale tej pralki to nie dam rady wytaśtać na zewnątrz :lol:

sqkb94xe3v0j4xx74ntl_1379076352.jpg

Dzisiaj dotarł BSW 184-II, jutro przeróbka starej obudowy 2x18" do 1x18" i zobaczymy jak zagra.

Przy okazji podziękowania dla Maxi za udana transakcje.

Załączniki

• IMG20130913_001.gif
    IMG20130913_001.gif
    729.9 KB · Wyświetleń: 0
a19tz5e226y94umymv4y_1379097770.jpg

Od prawej:
Seas L22 RN4X/P
Scan Speak 26W/4867T00
SB Acoustics SB29NRX75-6 (wkręcony w skrzynkę)
Scan Speak 32W/4878T00

:D:D:D

3oz57hmyw4wwdr2cm8ye_1379101019.jpg

no w koncu daytony w polsce :D bez cla i podatku :) przeszlo gladko :)
tylko kolegi asa nie ma i projekt obudowy nie skonczony :( ma ktos ochote pomoc z projektem pod cnc ala sonus faber? wstepnie jest wymodelowane :) prosilbym bardzo :)

Mój projekt kolumn i subwoofera zbliża się ku końcowi, muszę tylko zrobić półokrągłe boki. Zamierzam przykleić HDF 3mm, który jest dość sztywny, do zaokrąglenia na zdjęciu (wymiary 29x15mm). Jak sądzicie, nie będzie problemów z przyklejeniem HDF na Wikol i ewentualnym jego odklejaniem lub rozwarstwianiem? :glare:

Powrót