• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Nie o to mi chodzi LuSzTi aby nie wklejać, bardziej o to że ludzie nie wklejają bo obawiają się zbędnych komentarzy.

---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post o 22:16 ----------

A fota naprawdę fajna:) widać że z placu budowy.

Nie o to mi chodzi LuSzTi aby nie wklejać, bardziej o to że ludzie nie wklejają bo obawiają się zbędnych komentarzy.

---------- Post dodany o 22:17 ---------- Poprzedni post o 22:16 ----------

A fota naprawdę fajna:) widać że z placu budowy.

Uważasz dobrą radę za zbędny komentarz:-)? Śmiać się czy płakać? Po prostu lepiej wykorzysta potencjał kolumn, na normalnym wzmacniaczu, chociażby diy, który majątku nie kosztuje... Słuchałem wyższych modeli ampli, tańszych, wszystko to wymięka chociażby przy GC. To była też opinia osób o których robiliśmy porównania, były zwyczajnie w szoku.. Może źle trafiłem, ale denony, onkyo, harmany to chyba nie są firmy najniższych lotów:-)?

jest ktos w stanie pomoc dokonczyc modelowanie obudowy? :P kolega asa zniknal i nie doszedl projekt do konca :/
wstepny model byl taki:
51w1q7b3pg12708dtt7l_1375025897.jpg

lu2xf3x8moehf19wybqe_1375025899.jpg

hh7f86irpg310vo6pb41_1375025901.jpg

pozniej koncepcja zmienila sie i dodany zostal tyl:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/61853883/bryłki dyton.mp4

rzuty:
1.jpg

2.jpg

trzeba obudowe rozciagnac troche po glebokosci i przygotowac projekt do wycinki pod cnc,jest ktos ambitny i chetny do pomocy? :D

Ja kleilem na chemolan i cos sie spie... Nie wiem czy to wina kleju, jego ilosci czy czegos jeszcze, ale nie dokleilo mi dobrze na 2 duzych sciankach :/

Tak, jest gorszy bo nie zdazy nawet wsiaknac w material.
Szybkoschnacego nawet bym nie zdazyl rozprowadzic na kolumnie :p

To nie wiem co masz za specyfik, kilka par kolumn oklejałem poliuretanem i dla mnie jest lepszy do "wikolu" przy którym właśnie miałem "szpary".

Zrobiłem testowe obudowy do wygrzania głośników, ale coś mi nie pasi w wymiarach ? :( myślicie żeby wyrównać z monitorem i zrobić okrągły b-r? aktualne wym 26x13x23 wys. szer. gł.

Ostatnio tez wywalilem kilka kartonow takich kółek/ trzymalem je bo chciałem zrobić zabawki dla dzieci ale w koncu uznałem, że nie potrzebuje takich pierdów :razz:

Powrót