• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Mam problem z zasileniem tego układu dla em84 przez mnożnik napięcia zasilany z trafa 2x45v używałem jednego uzwojenia wtórnego niestety pod obciązeniem napiecie spada do 120V dodatkowe stopnie tez nic nie dają stad moje pytanie czy mogę zasilić mnożnik podając mu 2x45V a masę wziąć ze wspólnego przewodu trafa?

Tak wygląda płytka z eagla:

Pokaż ten powielacz .

Fajny zestwaik się szykuje.
Wreszcie jakiś sensowny BR zanotowałem i mam nadzieje koniec ze świstami :)
wavecor po kilku wersjach zwrotki wreszcie zaczął grać :)

c8oatl60rt11hn80ihso_1380203035.jpg

lctmci70g3wvyeuj7z34_1380314308.jpg

Malowanie maskownicy DIY do kolumn DIY :) Ramka wycięta z jednego kawałku MDFu, otwory w środku najpierw wycięte wyrzynarką a następnie wyrównane frezarkę z frezem z łożyskiem. Malowanie czarną farbą matową zwykłym pędzlem :)
Materiał do obicia i kołki już czekają :)

3ag419bbaue2kzwcv1gy_1380479295.jpg

No i maskownice gotowe :)

---------- Post dodany o 20:51 ---------- Poprzedni post o 20:29 ----------

Jeszcze wynik wczorajszej zabawy w fornirowanie - tym razem naturalny dąb - bardzo kruchy i trudny w obróbce:
wjbqoclawpe41hax9hyv_1380480507.jpg

Chcę wykonać maskownice ala Sonus Faber tylko zastanawiam się na jakiej odległości od przetworników muszą być te gumki. Czy wystarczy jeśli odsunę je na tyle żeby woofery nie dosięgły przy xmax czy trzeba je bardziej odsunąć? Jak bardzo odsuwacie materiał przy robieniu maskownic?

bxbr8nfo9vdpemjlzbj1_1380555395.jpg

Powrót