• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

34pw49npu2b5lh2n0w56_1384201886.jpg

zaraz będę tańczył tak sobie fajnie plumka ;)

jutro premiera :)

Dziś był dzień pomiarów i męczę drugą zwrotkę. Już mi się podobają te kolumny :) Zacząłem ostro od podziału 1.6kHz ;) Teraz 1.8kHz. Korektor impedancji dla Wavecora. Pułapka na 7,5kHz jednak konieczna :(. Litraż prawdopodobnie zmniejszę. Strojenie BR na 45Hz. Od jutra odsłuchy w stereo i dopieszczanie. Mam nadzieję, że już bliżej niż dalej.

A z czym tu walczysz przy 7,5kilo?
Chyba z wooferem
Pokaz pomiary jak zaposales

Ciekawy jestem co ci wychodzi :)

No to gites. Posluchaj tam dokladnie i porownaj do zwyklej zwroty z bardziej stronym filtrem bez pochylenia, noo i zdaj relacje rzecz jasna!

Raven, napisz kilka słów porównania tego wavecora z 9950, bo nie wiem czy już mam szukać kupca na ushery...

@zajaranyy

To jest właśnie mój gust :) Skaj na przedniej ściance z zaokrąglonymi rogami i fajrant bo estetyka pierwsza klasa.

Nie grałem na Wavecor'u ale 9950 jest średni za swoją cenę - osobiście wolałbym Morela lub HDS'a za te pieniądze.

wavecorem się nie wyrobiłem i nie będzie konstrukcji niestety .
Nie pasowało mi też samo połączenie 8948 z tą kopułką . Nie polubiły się :)
Nie mam już jak specjalnie mierzyć muszę w domu jakiś setup zrobić .
Najpierw jednak jakiś zmyślny stojak kupić muszę :)
Na dworze przy temp. kilku stopni to już hardcor nawet dla mnie :)

Zaraz wrzucę z hds tw który jest jednak lepszy od wavecora IMO.
A porównanie 9950 do hds tw .
No cóż zachowam jednak polityczną poprawność i napiszę :
Moim zdaniem hds tw jest dużo fajniejszy :) I ma jaja :D a nie jakiś tam kastrat na dole ;)

Panowie czy testował ktoś z was połączenie kabla głośnikowego direct do zwrotnicy z pominięciem terminali i bananów. Czyli zrobić jak w tanich koreańskich mini kolumny z kabelkami.
czy pominięcie jakby nie patrzeć stratnych połączeń doa jakiś rezultat.

Tylko mniejszy koszt, sam tak chyba zrobię w swoich by zaoszczędzić te kilkanaście zł na terminalach, ale w kolumnach gdzie takowe są i działają nic bym nie robił, bo taki kabel na stałe jest niewygodnym rozwiązaniem, a usłyszeć tego się nie da...

To ja dorzucę coś "diy nie audio". Żona zachciała jakiejś wielgachnej poduchy dla psa, bo wnerwialo ją to, że pies wyleguje się i zajmuje ponad pół sofy. Uznałem, że nie będziemy wydawać jakiś 500zł na taki pierdół i zbuduję to sam. W ruch poszło łóżko córki, płyty od półek, butapren, materace i koce. W ten sposób w jeden dzień nasz piesek ma gangsterskie legowisko niczym Ali G:

z7w9i26r7mriz4bp2pj8_1384449926.jpg

s86wkpbtt9celz5tc7ke_1384449907.jpg

sovo93uxaa5s82ejhg31_1384449909.jpg

hizga3pi9j9fe6wzyxnn_1384449914.jpg

f56rv1axzl2hzowzhgmh_1384449911.jpg

9fvztio0p17w9x2ariir_1384449916.jpg

riwwejm26zg541vo99eo_1384449919.jpg

0cb0030hc9ythkfmurfq_1384449922.jpg

hlmcd7qd7vsxytoomevp_1384449924.jpg

Król Lew :)

Powrót