• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

To masz taki plan :)

A w domu nie lepiej??? :thumbsup:

---------- Post dodany o 20:13 ---------- Poprzedni post o 20:12 ----------

Blaty całe zmienne to nie tylko przystawki w podfrezowaniach :)

Nie ma może ktoś na zbyciu waveguide od Visatona - model WG 148 R? Potrzebuję parkę :)

4s12dedjwcnitwz2xtpq_1391899608.jpg

ktos czeka na tego suba ;)

Program to Spice jak bedzie ktos chcial sie pobawic (zarazic) to zamieszcze pliki *.asc

BG6 i BG4 chyba nie ujzy swiatla dziennego (brakuje mi troche wiedzy jak rozwiazac kilka drobnych problemow). BG4 gral bardzo fajnie (moze nie tak do bulu naturalnie jak BG5) ale nie wiem narazie jak pozbyc sie nieladnego clippu.

Postanowilem do Miniampa dodac stopien napieciowy taki jak stosowala Yamaha, moze sie ta ostra gora troche poprawi.
Symulacja rozni sie od rzeczywistosci ale pozwala zrozumiec to i owo.

Nie na temat...
Kurcze, nie wiedziałem, że spice ma nakładkę :o graficzną. Na studiach nas męczą pisaniem NetList co przy większych układach jest dla mnie nie ogarnialne :p

moze sie ta ostra gora troche poprawi.
stawiam, że to zniekształcenia skoroście wynikające z braku konda na R22/R23.
Bez tego stopień wyjściowy się strasznie ślimaczy bo ładunek bazy nie ma się jak ewakuować ;)

Kondensatory na B-C drivera w potrójnym wtórniku są niezbędne bez tego nie działa to dobrze ;)
W skrajnych przypadkach brak tych kondów kończy się fajerwerkami bo bez nich wtórnik balansuje na granicy stabilności .

Wszyscy wklejaja to ja tez wklejam :P
Ja też :
gwh8qi1d1an0q03nfuks_1391974290.jpg

jpygp48c6qae0yn13839_1391793110.jpg

2lpmof09kt4d8thnxk56_1391793108.jpg

i zaległości :
63h2brhysi6825g06ky3_1391972449.jpg

yiecl1v6c74ond2rfr2l_1391974402.jpg

TB daje radę . vifa bardzo fajna ale podziały daleko powyżej 2k ;)
Zwrotka nie będzie jednak prosta :(
proste filtry nie grały tym razem.

Ja też skromnie trochę, Moja wersja pcb wzmacniacza borysa HDB V4, w fazie żmudnego prowadzenia ścieżek. na tak niewymiarowej płytce 55x120.

Ostatnia edycja:
Powrót