• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Tak, to te z allegro, białe i czarne
Wczoraj na szybko wrzuciłem 2 białe w zamknięte paczki 40L, bez zmiany zwrotki od moich diy i ilością basu zaskakują, jest go troche więcej niż z tesli.

98mqrhzmqba79d9l6qid_1394123731.jpg

poszlo zaskakujaco szybko, dlatego nie chce mi sie poprawiac jednego slupka gdzie wyszlo bardziej pomarszczone
jeszcze tylko wydlubac resztki plastiku z siatek i mozna montowac ;)

Ja grałem tymi sony w o wiele mniejszej zamkniętej i jakoś wtedy mi to nie grało. Jakby powstał projekt na nich z jaką tanią wysokotonówką, to chętnie z powrotem je wyciągnę z szafy

Płyty na skrzynki "kleiły się" w dniu dzisiejszym więc można było w międzyczasie składać zwrotki ;)

Konstrukcja według projektu Ravena więc pomiary zbędne :flapper:

I znowu trzeba było zrobić diy by robic diy ;-)

9wxaugtxk63ht3tfkidt_1394189368.jpg

Bidon + rurka pcv + kawałek plexi + żywica epoksydowa :-)

cyklon? jak sie sprawdza?

Około 90% zgarnia (testowane na szklance mąki wessanej "na raz"), muszę jeszcze pokombinować z wielkością otworu na dole i długością rurki tej z góry i może uda się poprawić wynik :-) Lepszy efekt uzyskało by się pewnie też przy bidonie okrągłym/stożkowatym. Ten jest spłaszczony z dwóch stron i "stożkowatość" ma dość małą ;)

Muszę też przykręcić kawał deski na spód wiadra, teraz jest niestabilne.

Największy plus cyklonu to nawet nie oszczędność worków, a stała siła ssania przez dużo dłuższy czas :-) Do tego można stosować cienkie worki papierowe bez obawy o przepuszczanie na silnik (a przy cienkich siła ssania jest jeszcze większa) :)

Ostatnia edycja:
ja też sobie zrobiłem i fajna sprawa :)

użyłem tylko innych pojemników

i musiałem wkleić dwa pierscienie do środka wiaderka obi bo mi ciśnienie go wciągało go środka

polecam

wiadro zapełniłem do ok 1 cm od fulla i nadal działał :biggrin:

Ostatnia edycja:
A nie lepszy byłby pachołek drogowy?
Był chyba w przykładach które kiedyś ktoś pokazywał.

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Powrót