• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Podobnież mogą być nawet szkodliwe przy przepaleniu tylko jednej gałęzi w trakcie pracy
Dokładnie, jak nie ma zasilania na jednej gałęzi to druga się pali. Sprawdzone empirycznie. Teraz jak przeniosłem sprzęt z pracy do domu to mam spokój. Eski na głównej tablicy mam tak czułe, że małe bele co i wywala. Idealne zabezpieczenie wzmacniacza. :biggrin:
I do dziś nie mogę dojść gdzie mam prawdopodobnie uszkodzenie na płytce lub nadpaloną ścieżkę. Jedna końcówka pogra sobie ze dwa dni a później DC na wyjściu. Zabezpieczenie głośników to też jest dobry sygnalizator, że coś jest nie tak.
Pozdrawiam.

Podobnież mogą być nawet szkodliwe przy przepaleniu tylko jednej gałęzi w trakcie pracy

Wersja na hexfetach z pojedynczym driverem moze sie spalic z jednej strony, zasilanie rozwiazalem tak ze wejsciowka jest zawsze zasilona, bezpieczniki trzymaja tylko stopien wyjsciowy.
W przypadku BG1 mozna spalic jeden z bezpiecznikow i:
-jak bedzie podpiete obciazenie to DC nie rosnie na wyjsciu
-jak nie ma podpietego obciazenia to DC powoli rosnie na wyjsciu.

Na pierwszych stronach tematu sa fotki z wyjentym bezpiecznikiem i miernikiem na wyjsciu.

pozdr

Pomału do przodu:

Jutro szlifowanie i może warstwa wosku. Potrzebuję tylko chętnego do wykonania zwrotnic, no chyba że towarzysz Raven znajdzie czas :)

ta parą jechałem ale jest spoko myślałem że gorzej będzie :) w sumie to trochę się tak postrzępił jedna już gotowa ino otwory jeszcze :drool:

tym się dziś bawiłem :)

Ostatnia edycja:
ta parą jechałem ale jest spoko myślałem że gorzej będzie :) w sumie to trochę się tak postrzępił jedna już gotowa ino otwory jeszcze :drool:

tym się dziś bawiłem :)

Oto mi właśnie chodziło, widzę że efekt niezły. Wyschnie i będzie dobrze.
Jak będziesz kleił na kontaktowy czy na żelazko ? na kontaktowy będzie cieżko utrafić tak żeby zgięcię było na zaookrgleniu, chybaże kleić "na raty"

Oto mi właśnie chodziło, widzę że efekt niezły. Wyschnie i będzie dobrze.
Jak będziesz kleił na kontaktowy czy na żelazko ? na kontaktowy będzie cieżko utrafić tak żeby zgięcię było na zaookrgleniu, chybaże kleić "na raty"

Juz jedna mam obklejona:) kleilem na zelasko klej D2

Powrót