• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Dzięki wielkie :)
Potem na to mogę położyć lakier czarny (zapewne będzie l. samochodowy), tak?

Kurde lakierowanie surowego MDF'u jest czasochłonne, 3 różne preparaty, ale i tak mniej zabawy niż z fornirem :D

mn50okmf9guhpkeolvj9_1397222709.jpg
pnwvpv5mtcvffveui65t_1397220831.jpg

Lakier na tyłach się sezonuje więc je skręciłem, żeby posłuchać parki. Czeka mnie jeszcze szlifowanie/polerowanie. Nie umiem pisać o dźwięku, ale ogółem super, tweeter jakby się lekko wybijał jedynie, ale może to przez to że aktualnie nie jest gładko z frontem (muszę dorobić podkładkę) ewentualnie dlatego że wcześniej słuchałem na co dzień Totemów ;-)

Tak nawiązując do pytania wyżej, tutaj na mdf poszła żywica epoksydowa przed lakierowaniem tyłu, bo akurat to było pod ręką ;-)

Ostatnia edycja:
Tak sobie czytam i czytam i zaczynam wątpić czy to dobry pomysł. Ogólnie będzie to coś takiego:

Czy w ogóle jest realne lakierowanie tego "wynalazku" ? Problemem mogą być łączenia (dostępny mdf tylko 10mm)
Może jakiś inny pomysł na wykończenie? Zależało mi na półmacie :/

Chciałbym by to wyglądało tak:

(ile się namęczyłem by to zmieścić, pliki zajmowały ponad 10mb i były w formacie png, na 3 przeglądarki zdjęć 1 wyświetlała prawidłowo tło)

Ostatnia edycja:
Uniamp grał, teraz odpoczywa w szufladzie. Borysowy Differential Diamond Amp gra aktualnie. Zbig-owy MOSFET 3.0 - SyMOS pewnie niedługo odezwie się:

jak dasz odpowiedni podklad to nie powinno

ostatnio obserowalem kilka obudow ktore sam kleilem jakis czas temu
wyglada na to ze na klawiszowanie ma bardzo duzy wplyw ilosc kleju w spoinie
im mocniej scisniete podczas klejenia tym mniej sie rusza laczenie

lub daj czarna strukture jak ja to robie zeby to ukryc ;)

ciag dalszy prac z trabantem ;)

u4s2owbj0bwcfx8yhokm_1397241477.jpg
0w5r34pmrpkpnywhsbit_1397241479.jpg

Paweł "śrubóf " nie zabrakło ? aż się świeci tyle ich jest ;P

NO ...i wracająć do Twojego klienta walnie się walurek na to i" będzie Pan zadowolony "

kto wie co to walurek?

Ostatnia edycja:
Walurek daj.. mówię walurek
a jak nie to flockiem go !
Drewniana była vectra A "Woody Vectra" pięknie grała

W wolnych chwilach, powoli dlubie swoje fronty. Kolumny inspirowane paczkami pmc pb1i, jednak zasadnicze roznice beda w punktach podzialu ( narzucone przez glosniki jakie uzylem do tego projektu ) i wielkosci obudowy. Szkoda, ze midbasy sa sredniej urody, a alu fronty kopulek do niczego poza soba nie pasuja. Jak to zagra to pomysle nad przemalowaniem na czarny kolor.

Powrót