• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

maniek860824 może głupie pytanie, ale "słychać" różnice między zwykłą powietrzną?

Niestety nie odpowiem na to pytanie ponieważ dane mi było słuchać tylko obecnego setupu z cewką powietrzną - tzn. słuchałem poprzedniej zwrotki ale to była szybka wrzuta więc ciężko się wypowiadać.

Łukasz - lklukasz - jest twórcą tej zwrotki więc może coś skrobnie na ten temat ;)

No tak ale patrzac z drugiej strony, od strony sprzetu
Poziom użytych klocków wymaga użycia i dobrych elementow w torze zwrotnicy

Różnica w cenie nie była duża
Ok 40-50zl na calosci

Wydaje mi sie, ze elementy dobrane z głowa

Żeby nie było że nic nie robię, co prawda OZ nie pokazałem, bo aż wstyd, a tu pierwsze łączenie bez śrubowe, nie jest źle ale trochę przy ściskaniu się rozeszło i trzeba będzie wyrównać, budka dla 12 stx BR tym razem

Mi jak sie rozeszło o 0.5 mm to płakałem, ale na o wiele większej budzię więc było to już widać, przynajmniej dla mnie, bo postronna osoba nie zauważyła różnicy :P

Którą wersję wybrać czarny+czerwony, czy niebieski+fioletowy?

Teraz gram na kombinacji czerwony+czarny, jest wyraźnie mniej syczenia, ale kombinacja z niebieskim była zbyt męcząca.

Powrót