• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

A jednak behringer robił kiedyś porządny sprzęt... Jak ktoś szuka zwrotnicy aktywnej to szczerze polecam stary model 2300. Niebo a ziemia pod każdym względem w stosunku do wersji 2310. Kolejny klocek do zestawu 2.2, teraz obudowy i koniec.

Na jakich kostkach?

4580, TL074 oraz OEM z logiem behringera. Ciekawią mnie te miejsca na trafa separacyjne, trzeba będzie pogrzebać w sieci. Rozstaw piny i wielkość pasuje chyba nawet pod obecne trafa neutrika.

Dla porównania, obecnie produkowana wersja którą kiedyś miałem i szybko się pozbyłem.

Ostatnia edycja:
U mnie pierwsze odsłuchy,zabawa wytłumieniem :) Czeka mnie jeszcze zabawa z frontami(kusi mnie żeby dać na front 3mm aluminium ale nie wiem czy to warte zachodu) i fornirowanie.

I recykling obudowa z dwóch starych stacji dyskietek.

Nie wiecie może czym przykleić fornir do metalu? Pattex universal się nada? Góra fornir boki drewno orzechowe.

RSS390HF-4 w 160 listach :) Generalnie jest to zabójca. Nisko schodzi. Robi robotę jak ja to mówię.
Podziękowania dla Was bo pomysł na głośnik, panel itd to wszystko wyszło od Was. Ja tylko pozamawiałem elementy i tyle.

Powrócił czas, kiedy trzeba się skupić na oprogramowaniu do dwóch przedwzmacniaczy. Jeden Taz'a, drugi "mój" na bazie projektu Raven'a:

ax27c2q1j5i970w8w3ub_1412805385.jpg

fxi5i18byucpsglzjxsh_1412805581.jpg

W wakacje niestety nic nie robiłem bo nie było czasu, teraz z powrotem zacząłem.

Powrót