• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Pokaże po składaniu jak będzie. Wszystkie kable są odpowiednio wyprowadzone. Może się wydawać że bajzel :)

U mnie tez pomału do przodu, trochę wolne tempo, znaczy buda jest z amplitunera tylko ją dostosować czyli panel przód i tył oraz pomalować.

fotki lipa bo szrottelefon

Radiatory trochę niskie ale pióra nadrabiają, dawcą też był ten amplituner. Tylko wyhaczyć gdzieś obróbkę cnc itp. dla paneli.

g53sl0taer8nq6c7pq5r_1414586349.jpg

Spód dokręcony, zostało mocowanie tyłu/przodu. Wstępnie szczotkowane.

Muszę też zdecydować czy daje do anodowania (i chyba tak zrobię) czy prysnę to proszkowo.

Wstaw jak możesz większe fotki ;) anoda koniecznie! , proszek jest ładny ale twoje szczotkowanie pójdzie na marne i zginie cały efekt ;)

g53sl0taer8nq6c7pq5r_1414586349.jpg

Spód dokręcony, zostało mocowanie tyłu/przodu. Wstępnie szczotkowane.

Muszę też zdecydować czy daje do anodowania (i chyba tak zrobię) czy prysnę to proszkowo.

Jeżeli dasz do anodowania to koniecznie zaznacz w jaki sposob mają założyć Ci łapy... U mnie zostały ślady po łapach. Jak zamontowałeś blachy boczne?? masz je pospawane z płaskownikiem??

Jak wykonałeś to okno??? Z czego jest to wykonane?? I jak zrobiłeś te czarne ramiki??

Ostatnia edycja:
Wstaw jak możesz większe fotki ;) anoda koniecznie! , proszek jest ładny ale twoje szczotkowanie pójdzie na marne i zginie cały efekt ;)

Zbliżenia, nie chce mi się tego targać do jakiejśc fotki całościowej, wraz z wkładem ma już około 20kg ;-)

x5al0ptqoum0etrtif38_1414592386.jpg
mth0pzxkzyu69y8tmsm7_1414592377.jpg
xo4mhzh3wemhkpdoki6s_1414592370.jpg

Jeżeli dasz do anodowania to koniecznie zaznacz w jaki sposob mają założyć Ci łapy... U mnie zostały ślady po łapach. Jak zamontowałeś blachy boczne?? masz je pospawane z płaskownikiem??

Jak wykonałeś to okno??? Z czego jest to wykonane?? I jak zrobiłeś te czarne ramiki??

Blachy boczne będą prawdopodobnie klejone do płaskowników, ewentualnie spawane, jeszcze myślę.

Okno frezowane, jako szkło poliwęglan 2mm. Czernienie jak narazie to flamaster + czarna taśma izolacyjna. Docelowo miała być folia do czernienia okien, ale pomyślę czy jest sens.

Wyjaśnisz jak te łapy wyglądają ? Nigdy nie anodowałem to nie wiem jak to wygląda. No i jak możesz napisz jak je najlepiej założyć by śladów nie było.

... i jakim sposobem szczotkujesz?

Szczotką ? ;-) Drucianą oczywiście.

Ostatnia edycja:
Muszą do elementu przewody podłączyć żeby puścić prąd. Potrzebują ok. 5-6 mm miejsca na którym będzie widać ślad. Przyczepiają takie krokodylki większe.

Ostatnia edycja:

w prawym dolnym rogu masz slad po lapie. Są to zaciski którymi trzyma się blachy. Jeżeli anodujesz profile używa się zawieszek. Jeżeli poprosisz aby nie użyli łap I zawiesili to nie bedziesz mial sladów.

A jak zamontowales to szklo z frontem??

w prawym dolnym rogu masz slad po lapie. Są to zaciski którymi trzyma się blachy. Jeżeli anodujesz profile używa się zawieszek. Jeżeli poprosisz aby nie użyli łap I zawiesili to nie bedziesz mial sladów.

A jak zamontowales to szklo z frontem??

Za cholerę nie mogę tego dostrzec, gdzie tam masz jakiś ślad ? O_o Pytanie co w przypadku gdy blacha nie ma otworów (jak są otwory to pewnie mogą właśnie zawiesić na drucie ?). :/

Chwilowo taśma obustronna, docelowo pewnie silikon/inny epoksyd (choć wolał bym coś co mogę w razie podrapania szybki odkleić).

Ostatnia edycja:
Powrót