• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

O anodowanie możesz uderzyć do ciechan222 z cnc.info kilka razy już mi anodował blachy efekt zawsze pierwsza klasa efekt samej anody zależy glównie od rodzaju aluminium

Jutro uruchamiam. Jak wszystko pójdzie jak trzeba, będzie to trzecie stereo projektu Borysa :P Złożone z "resztek", zasadniczo tylko żeby zrobić porównanie, dużo osób pytało... :)

Ten aparat trochę podbija przy oglądaniu na żywo jest adekwatne do wskaźników. Przy wyłączonym zrobiłem ze ciemnej świeci :-)

Śmieje bo mi też zeszło długo, dzieci nie mam (jeszcze) ale moja kobieta ostatnimi czasy tez dużo czasu potrzebuje!

Myślałem na tym ale nie mam pomysł na razie :(
Jeszcze nic mi nie wpadło w oko...
Jeszcze zrobie zdjecie od dołu bo tam są kombinacje alpejskie, myślę żę ogarnąłem :D

- - - - - aktualizacja - - - - -

Proszę bardzo! ;)

Wzmacniacz 2.1 na TDA7294, przyszedl z Chin :P Trafo z toroidy.pl tez juz jest :) Dzis zrobilem wstepne uruchomienie. Wszystko gra i buczy :) No wlasnie, dlaczego jest slyszalne delikatne brumienie w glosnikach? Moze podmiana kondensatorow przy mostku na jakies inne (zdj nr 5)?
jq2777v2pi8xmuhfuxae_1414743019.jpg
k9ap7zjws6lof2liimrv_1414743025.jpg

sq8aahe4tlav9l2fdkh6_1414743091.jpg
ux5g20qkqhc1gdgd2pzl_1414743030.jpg

qwilrfmhxwk5f45wl3yu_1414743870.jpg

Ostatnia edycja:
Watpie. Uruchomione w celu sprawdzenia, wiec nawet radiatory nie sa odizolowane od TDA, bo "wisza" na nich. Nie jest to jakos mocno slyszalne, ale jak sie przylozy ucho do glosnikow to slychac jednak.

Czyli? Jakies dokladne wytyczne? Rozumiem zeby odizolowac radiatory. Poscic kabel sygnalowy w ekranie? Cos jeszcze?

Powrót