• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Wzmacniacz 2.1 na TDA7294, przyszedl z Chin :P Trafo z toroidy.pl tez juz jest :) Dzis zrobilem wstepne uruchomienie. Wszystko gra i buczy :) No wlasnie, dlaczego jest slyszalne delikatne brumienie w glosnikach? Moze podmiana kondensatorow przy mostku na jakies inne (zdj nr 5)?
jq2777v2pi8xmuhfuxae_1414743019.jpg
k9ap7zjws6lof2liimrv_1414743025.jpg

sq8aahe4tlav9l2fdkh6_1414743091.jpg
ux5g20qkqhc1gdgd2pzl_1414743030.jpg

qwilrfmhxwk5f45wl3yu_1414743870.jpg

Spróbuj tak zrobić jak u mnie tez od chinoli :) po obu stronach przy potkach masz masz punkt gnd u mnie tak było już zrobione

Nie na temat...
ze tak spytam czym robicie nadruk elementow na wierzchniej stronie? i jak uzyskac taki efekt ? czyli ta biala powloka pomiedzy ledami?
0_0_productGfx_e8011514d2040010c2366dc9d5379329.jpg

a ja mogę posłuchać ? Tylko pewnie zarzucisz mi że jestem nie obiektywny .
Powiem Ci że jestem obiektywny bez względu na to kto robił zwrotkę ;)
Znam te głośniki (nie w tym zestawieniu wprawdzie) i uważam że jak za tą cenę są dobre (chodzisz 07 wevcora jest lepszy od 10 ) więc jestem ciekawy co z tego wyszło :)

Nie na temat...
Jeszcze nie pali materiału, ale widać, że już nie zbiera dobrze wierzchniej warstwy przy krawędzi otworu - chyba masz już trochę przytępiony frez.

Jeszcze muszę chyba sporo natluc skrzynek za nim zaczną podobnie wyglądać

Eee, to nie takie trudne ;)
To są naprawdę proste skrzyneczki, i to zrobione z płyty ze starej szafy pociętej wyrzynarką.
Oklejenie HDF-em sprawia że to tak fajnie wygląda.
Spróbuj a sam się przekonasz :)

Powrót