• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Pierwszy montaż kolumny z pomocą lamelownicy uważam za nie udany. Problem z ustawieniem właściwej wysokości i luzy na prowadnicy, cudem zdarzyłem poskładać zanim klej wysechł... chciało się tanim kosztem sprawdzić no to sprawdziłem.

Natan, a w tym ekłalizerze nie masz potków zbyt blisko siebie? Jakiej średnicy gałki tam dasz? Będzie widoczna jakaś skala? Ja ten układ też projektowałem, ale dałem tylko 6 potków, bodajże co 25mm. Do suba?

_NATAN_5064 zmień sobie obudowę mostka na kwadratową B-DIL. Te małe mostki i tak mają mały prąd. Zniknie Ci ta plątanina ścieżek i będziesz mógł zrobić szerszą masę aż od samego gniazda. Ścieżka przy C7 tak ma wisieć? :) Powalcz żeby masa między R12 i R13 była szersza.

Ostatnia edycja:
Natan, a w tym ekłalizerze nie masz potków zbyt blisko siebie? Jakiej średnicy gałki tam dasz? Będzie widoczna jakaś skala? Ja ten układ też projektowałem, ale dałem tylko 6 potków, bodajże co 25mm. Do suba?

Gałki są takie po fi 13. wiec akurat ;)

Tak do suba. Ja to robię jako taki eksperyment, sprawdził Ci sie ten equalizer ? jak wrażenia?

taz ; Faktycznie ten mostek ma bardziej praktyczną obudowę, masa grubsza dzięki ;)

Ostatnia edycja:
Eq jak to eq, działa, nie szumi, nie buczy. Jakie chcesz napięcie puścić do zasilania? Bo więcej jak -+55V bym nie dawał, bo na tranach sporo ciepła się wydziela. Ja zrobiłem taki zasilacz do +-72V i nie wyrabia temperaturowo, muszę dać zwykłe trafko 2x15V i zasilacz symetryczny.

Biżuteria kupiona :D

Kabel - Klotz AC110 SW
4 x chinch - Amphenol ACPR-BLK
4 x chinch - Neutrik NYS 352

Czyli kable rogoz za 1/3 ceny :D

Reanimacja odsłuchu:

Niestety został tylko jeden, drugi niestety został "zagubiony"... ale to dłuższa historia.

Powrót