Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dzięki za poprzednie rady. W miarę poskutkowały. Pozostała jeszcze jedna kwestia. Jako cokół użyję MDFu lub płyty z czarnego kamienia ~15-25mm (zależnie od $$ i dostępności). Chciałem mocować cokół do dna kolumny poprzez śruby, zakręcane od środka. Myślę, że to powinno zagrać.
Druga sprawa to czy lepiej dać dystans między kolumną a cokołem, czy stawiać kolumnę bezpośrednio na cokole. Na rys. są dwie wersje. Jedna bez dystansu, druga z dystansem o grubości 5mm mniejszym od dna (doklejony MDF).
![]()
Ciekawe czy robiąc zwrotnicę od nowa dałoby się zrobić coś z tymi altusami tak żeby dało się ich posłuchać.
W sumie to nie widziałem nigdy pomiarów altusównie mówię o pomiarach z gazetek z lat 90.
Bez różnicy, nie zauważysz tego ;-)
Jak już dystans to dałbym 10mm minimum z przezroczystej pleksy/poliwęglanu/szkła jak najbardziej w środku by nie było tego widać (jak lubisz bajery to i delikatne LEDy mógłbyś tam wsadzić)![]()
Teraz mi się wkręciło coś na zasadzie lewitującej kolumny.
dacuje se
![]()