• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Cześć wszystkim!;)

Po długiej nieobecności na forum - powracam:) No i żeby nie było, że z pustymi "ręcoma" to:

No wiadomo, ale żeby było tak czysto jak na załączonym zdjęciu, to po robocie trzeba zrobić gruntowne sprzątanie, lub mieć dobry sprzęt do odsysania wiorów.
Dlatego pytam.

U mnie powoli do przodu, teraz klei się front.
Jutro niedziela więc dzień przerwy, myślę że w poniedziałek obudowy będą gotowe.

Na czym kleisz ten hdf?

miało być słuchanie daca a był epic fail :(

ol8ucjr9ekjyplw2h4u7_1422789543.jpg

opa1632 zmarło śmiercią szybką i bolesną ;)

zabolał go brak jednego zalania które taki jeden krukowaty zawarł przypadkowo nie dysponując odpowiednimi narzędziami ;)

Muszę pojeździć po mieście za tym MDF-em, bo ta wiórówa kiepsko wygląda :unsure: no i nie tylko wygląda....

A w Obi byłeś? Macie w bydgoszczy, sprawdziłem :P

Od dawna wiem że mają tam MDF, ale z docięciem jest problem... a raczej z obsługą piły :thumbdn:
W Castoramie cały czas ktoś jest i tnie, i nawet kolejki są takie że czasem się stoi w niej pół godziny.
A w Obi... w obi wygląda to tak jak by na tą piłę nie było etatu.

Nie wiem, nie szukałem.
Ale mamy np. "Sklejkę" (firma) w Bydzi... szkoda tylko, że w tak dużej firmie mają gorszą piłę niż w Castoramie, i nie opłaca się u nich kupić formatek (taniej niż w Castoramie), z powodu kiepskiej piły.
Ja już składałem obudowy ze sklejki z Castoramy i ze "Sklejki"... i nigdy więcej, wolę dopłacić niż się męczyć.
Obawiam się że w mniejszych stolarniach nie mają takiej piły jak w Casto.

Oczywiście umiejętności też się liczą, ale lepsza piła może w tym tylko pomóc.

Powrót